Дитячо-юнацька спортивна школа № 3 з гандболу відзвітувала про роботу за 2018 рік

17.04.2019 13:58

У Запоріжжі відбувся публічний звіт про роботу за минулий рік дитячо-юнацької спортивної школи № 3 з гандболу, яка була заснована в 1967 році. У заході взяли участь заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров, тренерський склад школи, вихованці та їх батьки, а також випускники школи.

Понад півстоліття в Запоріжжі працює дитячо-юнацька спортивна школа № 3. За цей час у школі займалося більше 20 тисяч юних спортсменів. Тренери ДЮСШ №3 виховали цілу плеяду всесвітньо відомих гандболістів, майстрів спорту міжнародного класу, серед яких Тетяна Новікова, Лілія Столпакова, Оксана Райхель, Лариса Ковальова, Юрій Петренко, В'ячеслав Лочман, Євген Бутко та інші. Найвищими досягненнями спортсменів школи є успішні виступи в складі Національної збірної команди України на Олімпійських іграх, чемпіонатах світу та Європи. Школа має вищу категорію і статус спеціалізованої.

Як розповів директор ДЮСШ № 3 з гандболу Сергій Андрєєв, сьогодні в школі працює 19 професійних тренерів, займається 450 вихованців віком від 8 до 24 років. Працює 2 відділення: для хлопчиків і дівчаток. Юні спортсмени займаються в 38 групах: початкової, базової та спеціалізованої підготовки, а також у групі підготовки до вищої спортивної майстерності. У минулому році в школі були виховані 39 кандидатів у майстри спорту і понад 200 спортсменів-розрядників. Юні спортсмени школи займали призові місця на різних чемпіонатах України з гандболу.

У ході звітного заходу заступник міського голови Анатолій Пустоваров відзначив досягнення і високо оцінив роботу школи за минулий рік.

- В Україні Запоріжжя називають столицею ігрових видів спорту. Особливі традиції у нас із гандболу. Три наші команди представлені в Суперлізі. Жодне місто в Україні не може цим похвалитися. У школи № 3 є всі базові можливості, міцний колектив, професійні тренери, талановиті діти та дбайливі батьки. Я хочу всім подякувати за цю роботу. Гандбольній школі ставимо відмінно за прагнення до перемог, професіоналізм тренерів і збереження кращих традицій. Я впевнений, що у запорізького гандболу велике майбутнє. Хочу зазначити, що в Запоріжжі працює 20 дитячо-юнацьких спортивних шкіл, в них займається 7 тисяч юних спортсменів. І головне завдання - направляти дітей у спорт, - сказав Анатолій Пустоваров.

Кращі спортсмени і тренери ДЮСШ № 3 були нагороджені листами Подяки виконавчого комітету та департаменту спорту, сім'ї та молоді Запорізької міської ради.