У Комунарському районі Запоріжжя ведеться заміна водогону

18.04.2019 16:25

У Комунарському районі Запоріжжя на вулиці Олександра Говорухи фахівці КП «Водоканал» проводять заміну водопровідних мереж. Загальна протяжність труби, яку замінять, становить 1 км. Роботи будуть виконані на ділянці дороги від вулиці Космічної до вулиці Парамонова.

Водогін на вулиці Олександра Говорухи був введений в експлуатацію ще в 1964 році. Останнім часом на цій ділянці неодноразово фіксувалися масові витоки води. Тому було прийняте рішення про заміну старого сталевого водоводу на пластиковий. Роботи будуть виконані в два етапи. Перший, який вже розпочали комунальники, передбачає заміну труби на найбільш аварійній ділянці протяжністю 440 метрів - від вул. Магара до вул. Польової.

- На сесії міської ради було прийняте рішення про виділення коштів, близько 800 тис. грн, на придбання матеріалів. Роботи КП «Водоканал» виконує своїми силами. На сьогоднішній день ми замінили вже 70 метрів, і йде підготовка для подальшої санації трубопроводу. Закінчення 1 етапу робіт заплановано в червні. У тих місцях, де трубопровід має звивистий характер, ми проводимо розриття відкритим способом. Після закінчення робіт, на тих ділянках, де дорога буде розрита, ми відновимо дорожнє покриття, - розповів генеральний директор комунального підприємства «Водоканал» Олексій Нікіфоров.

За словами Олексія Нікіфорова, цього року фахівці КП «Водоканал» у Запоріжжі замінять близько 25 км водопровідних мереж.