У Запоріжжі триває підготовка житлового фонду до осінньо-зимового періоду

28.08.2017 13:21

Сьогодні відбулося засідання виконавчого комітету Запорізької міської ради. Серед питань, які розглядали члени виконкому - підготовка житлового фонду до осінньо-зимового періоду.

Як повідомив директор департаменту з управління житлово-комунальним господарством міської ради Сергій Польовий, зношеність житлового фонду Запоріжжя становить 70%. За результатами опалювального сезону 2016-2017 років був розроблений комплекс заходів, згідно з яким здійснюються ремонтно-профілактичні роботи на мережах водо- і теплопостачання, і водовідведення. Робота ведеться за трьома напрямками: капітальний ремонт інженерних мереж; поточний ремонт, і ремонт внутрішньобудинкових мереж опалення. В рамках міської програми в 646 будинках, в яких в минулому році, на початку і під час минулого опалювального сезону, виникали проблеми з внутрішньобудинковими мережами опалення, виконується ремонт мереж опалення. На це з міського бюджету, за дорученням міського голови Володимира Буряка, виділено майже 11 мільйонів гривень. Ремонтні роботи виконує концерн «Міські теплові мережі». Всього з міського бюджету на капітальний ремонт житлового фонду комунальної власності в цьому році виділено 406 млн 38 тис. грн.

У серпні фахівцями концерну «Міські теплові мережі» проведено гідравлічні випробування мереж. На сьогодні житловий фонд міста підготовлено до осінньо-зимового періоду на 74%.

Закінчення профілактичного ремонту інженерних мереж з підписанням актів готовності до прийому теплоносія заплановано в термін до першого жовтня 2017 року. Комплекс загальнобудівельних робіт планується завершити до першого листопада 2017 року.