«Запоріжкоксу» - 85

19.04.2019 18:15

Запоріжжя – один з найбільших промислових центрів України. У місті працює велика кількість великих промислових підприємств. Кожне з них робить свій внесок у розвиток економіки України. Серед них і ПрАТ «Запоріжкокс», якому виповнилося 85 років.

Сьогодні у ПК «Металургів» відбувся урочистий захід, присвячений 85-річчю ПрАТ «Запоріжкокс». Тут зібралися як сьогоднішні працівники, так і ветерани підприємства. Кожен з них зробив свій внесок у розвиток «Запоріжкоксу».

Завод «Запоріжкокс» розпочав працювати 15 квітня 1934 року. За цей час продукція запорізьких коксохіміків стала відомою по всьому світу. Трудовий колектив, керівництво підприємства не лише зберегли виробництво, а і реалізують важливі для міста соціальні проекти.

До присутніх звернувся генеральний директор «Запоріжкоксу» Олександр Третьяков, який відзначив, що 85-річний ювілей – велика подія для запорізьких коксохіміків.

- «Запоріжкоксу» 85 років. Це славна історія, традиції, спадкоємність поколінь. За цей час ми стали лише сильнішими та більш професійними, - наголосив Олександр Третьяков.

Зі святом працівників «Запоріжкоксу прийшли привітати міський голова Запоріжжя Володимир Буряк, голова Запорізької обласної державної адміністрації Костянтин Бриль, голова Запорізької обласної ради Григорій Самардак.

- Сьогодні у цьому залі знаходиться лише невелика частина людей, які своєю важкою працею допомагають не лише своїм сім’ям, а і жити та розвиватися Запоріжжю. Завдяки праці кожного з вас наповнюється міський бюджет, тим самим ви робите свій внесок у розвиток міста, - зазначив Володимир Буряк.

Міський голова відзначив, що «Запоріжкокс», як і інші підприємства групи «Метінвест», які працюють у Запоріжжі, роблять свій внесок у розвиток міста, не забуваючи про соціальну відповідальність бізнесу. Це не лише наповнення бюджету, а і реалізація важливих соціальних проектів. У той же час складно переоцінити внесок «Запоріжкоксу» у розвиток української економіки, у першу чергу металургії.

- На «Запоріжкоксі» є таке гасло - «Ми даємо енергію металу». Це дійсно так. Адже без вашого коксу не було б спочатку чавуну, а потім вже сталі, прокату. Розвиваючи своє підприємство ви даєте можливість розвиватися всій металургійній галузі нашої країни, - сказав Володимир Буряк.

Серед найважливіших партнерів «Запоріжкоксу» комбінат «Запоріжсталь». Привітати колектив зі святом прийшов генеральний директор ПАТ «Запоріжсталь» Ростислав Шурма.

- Серце нашого заводу – доменні печі. Вони працюють завдяки енергії коксу, який ви виробляєте. Велика подяка вам за вашу роботу, - підкреслив Ростислав Шурма.