У Запоріжжі місця масового відпочинку готують до початку літнього сезону

22.04.2019 13:57

У Запоріжжі тривають роботи з благоустрою та підготовки місць масового відпочинку містян до літнього періоду. Комунальні підприємства міста наводять лад на міських пляжах, у парках, скверах, зелених зонах. Також до початку купального сезону проводиться низка заходів для безпеки відпочиваючих.

Сьогодні, під час засідання виконкому міської ради було затверджено проект рішення, який передбачає низку заходів з підготовки місць масового відпочинку містян до літнього періоду 2019 року. Головну увагу було приділено дотриманню санітарних вимог, утриманню територій в чистоті і порядку протягом літнього сезону, безпеці відпочиваючих.

Комунальні підприємства вже ведуть роботи в парках і скверах: прибирають сміття, ремонтують та фарбують лавки й урни. Розпочинається сезон фонтанів.

Спеціалісти КРБП «Зеленбуд» обрізають і видаляють старі аварійні дерева, чагарники, облаштовують газони. До травневих свят у Запоріжжі будуть висаджені квіти та квіткові композиції.

КП «Титан» забезпечує роботу 38 міських фонтанів. Зараз їх готують до початку нового сезону - чистять та ремонтують. Також фахівці приводять до ладу закріплені території парків, скверів. До 1 червня працівники комунального підприємства повинні забезпечити готовність міських пляжів до початку літнього сезону - відремонтувати та пофарбувати пляжне обладнання, облаштувати на пляжних зонах медичні пункти, рятувальні пости, забезпечити роботу громадських туалетів та інше. Міська рятувально-водолазна служба виконає обстеження та очистку дна акваторії міських пляжів.

Районним адміністраціям доручено визначити місця, де заборонено масовий відпочинок населення на водних об'єктах, позначити їх знаками з попереджувальними написами.

КП «Запоріжміськсвітло» виконує роботи з утримання, ремонту мереж зовнішнього освітлення вулиць та місць масового відпочинку.

Працівники КП «ЕЛУАШ» упорядковують закріплені території, в тому числі під'їзні дороги до парків та скверів.

Протягом літнього сезону відповідальні організації, підприємства, управління продовжуватимуть роботи з утримання та благоустрою закріплених територій.