Володимир Буряк повідомив, що влітку у Запоріжжі планують завершити два масштабних проекти

22.04.2019 13:25

Сьогодні відбулось чергове засідання виконавчого комітету Запорізької міської ради, яке пройшло під головуванням міського голови Володимира Буряка. Було розглянуто понад 100 питань, які стосувалися різних сфер життєдіяльності Запоріжжя, у тому числі реалізації програм благоустрою міста.

На початку засідання виконавчого комітету міський голова Володимир Буряк проінформував присутніх про виконання робіт на низці важливих міських об’єктів. Один з них – реконструкція шляхопроводу на проспекті Металургів.

- Шляхопровід на проспекті Металургів знаходився в аварійному стані. Якби на цій ділянці був більш активний рух залізничного транспорту, то у будь-який момент це могло призвести до трагічних наслідків, - наголосив Володимир Буряк.

Реконструкцію шляхопроводу планують завершити у червні, у повному обсязі відновивши на цій ділянці рух транспорту. При цьому будуть повністю відновлені архітектурні рішення, які стосувалися зовнішнього вигляду мосту. Працюватиме сучасне зовнішнє освітлення.

Також до завершення підходить реконструкція проспекту Маяковського. Виконуються роботи так званої четвертої черги, на ділянці від вулиці Перемоги до каскаду фонтанів «Райдуга». Її планують завершити у липні. Таким чином запоріжці отримають повністю оновлений проспект Маяковського.

- Завершимо заміну асфальтного покриття, водопроводу. Встановлення зовнішнього освітлення, - відзначив Володимир Буряк.

У подальших планах міської влади продовження розвитку ландшафтного парку, який розташований поряд з каскадом фонтанів «Райдуга». Створення кількох паркових терас. Продовження висадження зелених насаджень. Однак все залежатиме від можливостей бюджету. Також планується розчистити балку Алюмінієву, кошти для цього мають передбачити на найближчій сесії міської ради.