КП «ЕЛУАШ» до жовтня завершить підготовку снігоприбиральної техніки

28.08.2017 14:00

Однією з головних тем обговорення на сьогоднішньому засіданні виконавчого комітету Запорізької міської ради стало затвердження заходів з прибирання території міста від снігових заметів, ожеледиці, посипання сипучими матеріалами в осінньо-зимовий період 2017-2018 років.

Члени виконкому міської ради затвердили склад міського штабу для оперативного керівництва роботами по боротьбі зі сніговими заметами та ожеледицею. Його очолив заступник міського голови Володимир Волобуєв.

Основним підприємством, що здійснює зимове утримання доріг, в Запоріжжі є КП «ЕЛУАШ». Заступник директора департаменту інфраструктури та благоустрою міськради Дмитро Іванюта зазначив, що підприємству доручено підготувати всі 82 одиниці техніки та придбати 32 тисячі тонн відсіву та реагентів. У жовтні буде проведено перевірку готовності снігоприбиральної техніки.

Також в цьому році для КП «ЕЛУАШ» будуть закуплені підмітально-вакуумна машина середнього класу і екскаватор-навантажувач. Кошти на це виділено з бюджету Запоріжжя.

Допомогу КП «ЕЛУАШ» в умовах зими будуть надавати підприємства, установи, організації різних форм власності, так як власної техніки для оперативної ліквідації наслідків негоди у запорізьких дорожників поки недостатньо.

Також районним адміністраціям Запорізької міської ради доручено закріпити за підприємствами, організаціями та установами району різних форм власності території для прибирання від снігу, обробки антиожеледними матеріалами.

Управлінню з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради доручено створити резервний запас, паливно-мастильних матеріалів, які можна буде використовувати для роботи техніки в ході ліквідації наслідків зимової негоди.

Члени виконавчого комітету Запорізької міської ради підтримали план заходів з прибирання території міста від снігових заметів, ожеледиці, посипання сипучими матеріалами в осінньо-зимовий період 2017-2018 років.