Володимир Буряк доручив віднайти кошти для придбання ангіографа для Запоріжжя

23.04.2019 14:35

Міський голова Володимир Буряк доручив винести на травневу сесію міськради проект рішення про виділення ангіографа для 5-ї міської лікарні. Раніше це медичне обладнання планувалося придбати на принципах співфінансування обласного та міського бюджетів. Однак депутати обласної ради з невідомих причин змінили своє рішення.

Цього року в Запоріжжі вирішили придбати ангіограф для однієї з міських лікарень. Планувалося купити його на принципах співфінансування - обласного і міського бюджетів, встановити в 5-й міській лікарні. Однак депутати обласної ради прийняли рішення перерозподілити свою частину суми на інші цілі.

Місто виділило свою частину грошей. Однак їх недостатньо для придбання обладнання. На найближчій сесії, яка відбудеться завтра, було запропоновано перерозподілити кошти на інші цілі. Зокрема виділивши 4,2 мільйона гривень на придбання рентгена для поліклінічного відділення №2 5-ї дитячої лікарні. Це питання активно обговорювалося в ході сьогоднішньої погоджувальної ради.

- Я не розумію, чому обласна рада прийняла таке рішення. Однак ангіограф Запоріжжю все одно потрібен, адже подібного обладнання немає в міських лікарнях. Необхідний нам і рентген для дитячої поліклініки. Тому пропоную такий варіант вирішення - на завтрашній сесії перерозподіляємо виділені кошти, спрямуємо їх в тому числі й на придбання рентгена. Однак уже на травневу сесію доручаю знайти джерела фінансування, підготувати проект рішення для виділення з міського бюджету грошей для купівлі ангіографа, - заявив Володимир Буряк.

Відзначимо, загальна вартість ангіографа становить близько 25 мільйонів гривень. З них близько 11,5 мільйона гривень місто розраховувало отримати відповідно до рішення обласної ради, ще 13,5 мільйона гривень виділялося з міського бюджету. Тепер, за дорученням Володимира Буряка, місто планує самостійно профінансувати придбання цього обладнання.

Нагадаємо, ангіограф - це унікальна рентгенівська система, яка дозволяє лікарям оперативно розпізнати зміни, що відбуваються в судинах і тканинах. Якісне та точне зображення дає детальну картину процесів, що відбуваються. Крім того, подібні апарати дозволяють зробити процес обстеження пацієнта простим, швидким і якісним. Простота управління апаратом оптимізує роботу лікаря.