Запоріжців запрошують на перший марафон «Нова Пошта Гран-прі»

23.04.2019 17:00

Запоріжжя приймає один з наймасштабніших марафонів - «Нова Пошта Гран-прі». Спортивний захід є початком бігових змагань Гран-прі. Після Запоріжжя напівмарафони відбудуться в Сумах, Одесі, Черкасах, Житомирі, Полтаві, Чернігові та Миколаєві. Подробиці майбутнього забігу розповіли організатори під час прес-конференції, яка відбулась сьогодні, 23 квітня в Агенції регіональних ініціатив.

Організатор заходу - компанія «NewRun» за підтримки міської влади. Участь в одному з наймасштабніших забігів візьмуть близько 3 тисяч спортсменів. Організатори пропонують різноманітні дистанції, доступні кожному. Це 42 км і 21 км для підготовлених, 10 км і 5 км - для любителів бігу, «Мій перший кілометр» - для початківців, 500 м і 100 м - для дітей до 12 і до 6 років.

Забіги відбудуться 27 квітня з 9 до 15 години. Старти і фініші всіх дистанцій будуть на бульварі Шевченка біля палацу культури «Дніпроспецсталь». Там також розташується марафонське містечко з цікавими локаціями для змістовного дозвілля учасників, глядачів та вболівальників.

- За останні роки в Запоріжжі збільшилась кількість спортивних заходів всеукраїнського та міжнародного рівнів. Але не вистачало родзинки. Тому ми активно підтримали пропозицію компанії «NewRun» провести у Запоріжжі марафон. Це дуже важлива для міста подія - яскравий приклад здорового способу життя. Після проведення заходу ми очікуємо, що в наших дитячо-юнацьких спортивних школах збільшиться кількість вихованців, - розповів директор департаменту спорту, сім’ї та молоді Запорізької міської ради Павло Бланк.

Марафонці будуть змагатися не тільки в абсолюті, але й у вікових категоріях. Призерів нагородять цінними та грошовими призами. Загальний призовий фонд складає 62 тисячі гривень.

- Запоріжжя має дійсно глибокі традиції розвитку легкої атлетики. Наш марафон та осінній напівмарафон є тому підтвердженням. Ми стартуємо у Запоріжжі вперше, тому посилену увагу приділяємо організації та проведенню заходу. На захід ми очікуємо близько 3 тисяч спортсменів, реєстрація ще триває, тож запрошуємо любителів бігу долучитися, - зазначив керівник компанії «NewRun», директор змагань Максим Кривенко.

Марафон відбудеться в центрі міста. Дистанції розташовані по проспекту Соборному на ділянці від вул. Гагаріна до бульвару Шевченка. Детально зі схемою марштуту та розміщенням локацій можна ознайомитись у прикріпленому нижче файлі. 

На час підготовки та проведення заходу буде обмежено  рух всіх транспортних засобів за наступною схемою:

На відрізку  бульвару Шевченка:

  •            від  вулиці Жаботинського до проспекту Соборного з 22.00 25 квітня до 08.00 27 квітня;
  •            від  вулиці Перемоги до проспекту Соборного  27 квітня з 08.00 до 15.00.

По проспекту Соборному –  від   проспекту Металургів  до вулиці Гагаріна 27 квітня з 08.00 до 15.00.

По вулиці Тюленіна – від вулиці Перемоги до проспекту Соборного  27 квітня з 08.00 до 15.00.

Організатори просять запоріжців заздалегідь спланувати пересування містом 27 квітня з 8.00 до 15.00.  Підтримувати порядок під час проведення марафону будуть 60 працівників патрульної поліції. Поліцейські просять мешканців Запоріжжя звертати увагу на жести регулювальників та заздалегідь спланувати вихідні, щоб не влаштовувати заторів. Відкриття вулиць для руху транспорту буде відбуватись відповідно до того, як учасники звільнятимуть маршрут за погодження з патрульною поліцією.