Міська влада має намір вирішити проблему «стихійної» торгівлі на площі біля цирку

28.08.2017 12:45

Кілька років на площі біля будівлі Запорізького цирку існував сільськогосподарський ярмарок, де місцеві виробники могли реалізувати свою продукцію. Однак через деякий час він перестав виконувати своє завдання, перетворившись фактично на місце «стихійної» торгівлі. Спроби вирішити проблему за допомогою правоохоронних органів були невдалими.

- Свого часу було зроблено добру справу, організовано ярмарок. Однак пізніше тут запанувала «стихійна» торгівля. Залучалася поліція, питання розглядалося в обладміністрації, але проблему так і не вдалося вирішити. Складається враження, що комусь вигідне існування такого вогнища «стихійної» торгівлі в центрі міста, - зазначив міський голова Володимир Буряк.

Після аналізу ситуації був підготовлений проект рішення про створення на площі біля цирку тимчасового комунального ринку. В результаті КП «Запоріжринок» отримає можливість забезпечити прибирання території, контроль за якістю продукції, яка тут реалізовується.

- Тут єдиний вихід - використовувати економічні важелі. Люди повинні хоча б почати оплачувати прибирання території та контроль якості реалізованих продовольчих товарів. Необхідно забезпечити дотримання умов реалізації продуктів, належний санітарний стан. Саме тому підготовлений проект рішення. Однак ніхто не збирається тут створювати постійний ринок. У перспективі всі, хто працює, повинні будуть перейти на діючі ринки, вільних місць на них достатньо, - заявив Володимир Буряк.

Міський голова зазначив, що в нинішньому стані «стихійна» торгівля на площі біля цирку створює загрозу для здоров'я городян, які купують тут овочі, фрукти, м'ясо, молоко і так далі. Можливість контролювати якість цієї продукції відсутня. Прибирання території також доводиться оплачувати з міського бюджету. Створення тимчасового комунального ринку - вимушений захід, щоб почати вирішувати ці проблеми.

На думку Володимира Буряка, «стихійному» ринку не місце на одній з центральних площ міста. Тим більше, що в найближчим часом запланована реконструкція парку Пушкіна, розташованого поблизу цирку.

В результаті члени виконавчого комітету міської ради підтримали проект рішення про створення тимчасового комунального ринку.