У Запоріжжі відбувся звітний концерт музичної школи № 5

24.04.2019 11:55

У ПК «Орбіта» відбувся звітний концерт Запорізької дитячої музичної школи № 5. Цей захід - підведення підсумків навчального року, що минає.

Запорізька музична школа № 5 проводжає 51-й навчальний рік. Цього року вихованці школи брали участь у різних міжнародних, всеукраїнських, обласних та міських конкурсах, де завоювали 162 призових місця. 68 юних музикантів стали лауреатами 1 ступеня. Вихованці школи протягом року підготували і представили запоріжцям 129 концертів. Як розповіла директор дитячої музичної школи №5 Тетяна Степурко, учні школи взяли участь у таких знакових міських проектах як запис програми «Діти з зірками», відпрацювали концертні програми до 80-річчя газети «Індустріальне Запоріжжя» і до 55-річчя ККЗ ім. Довженка. Також вихованці школи в складі муніципального дитячого ансамблю бандуристів будуть записувати кліп з Джамалою в рамках проекту «У джазі тільки діти».

- Звітний концерт школи підводить підсумок навчального року, що минає. Ми маємо досить багато своїх традицій, але при цьому вдосконалюємося і змінюємося. У нас змінюються жанри і ставлення до музичного мистецтва. Сьогоднішній концерт ми назвали «Неможливо всидіти», де зібрано 23 номера. Ми хочемо поділитися напрацюваннями цього року. Цей концерт не схожий на всі наші попередні класичні концерти. Діти будуть грати музику латиноамериканську, іспанську, буде багато яскравих танцювальних мелодій. Буде звучати музика у виконанні дитячих творчих колективів. Це і дитячий симфонічний оркестр, і ансамблі народних інструментів, співатимуть хорові колективи та вокальні ансамблі. Також свою майстерність покажуть наші педагоги. Це є прикладом для наших дітей, - розповіла Тетяна Степурко.

Привітати юних музикантів прийшла начальник управління культури департаменту культури та туризму Запорізької міської ради Ірина Черниш. Вона високо оцінила роботу школи і побажала вихованцям нових досягнень і перемог.

- Вже стало традицією, коли навесні школи естетичного виховання презентують своє мистецтво рідному місту. Без перебільшення – сьогодні на цій сцені відбувається справжнє свято талантів і майстерності. Мене переповнює радість, що саме 5 музична школа стає найкращою музичною школою у місті Запоріжжі. Я хочу перш за все подякувати батькам за те, що ви допомагаєте, правильно виховуєте дітей, і вони вірно крокують до професійного мистецтва. Терпіння вам, я дуже щаслива, що у нас такі батьки. Дякую викладачам за вашу самовідданість справі, за те, що дуже любите своїх вихованців, що в школі панує сьогодні щастя. Завдяки вам у школі за останні два роки з’явились творчі великі колективи, професійні музиканти, великі проекти і, звичайно, нові друзі і партнери, - сказала Ірина Черниш.

Сьогодні в школі музичному мистецтву навчається 330 учнів. Тут працює 7 відділів і 18 спеціалізацій, займаються діти віком від 3-х років.