Володимир Буряк повідомив, коли запоріжці зможуть літати до Барселони

24.04.2019 13:10

Сьогодні проходить 39-та сесія Запорізької міської ради. До порядку денного внесено понад 60 питань, які стосуються різних сфер життєдіяльності міста. Серед найважливіших проектів рішень питання, які стосуються розвитку Міжнародного аеропорту «Запоріжжя». На цьому наголосив на початку сесії міський голова Запоріжжя Володимир Буряк.

У Запоріжжі продовжується будівництво пасажирського терміналу Міжнародного аеропорту «Запоріжжя». Виконано близько 90% загальнобудівельних робіт, які йдуть за графіком. Але за час будівництва виникли зміни, пов’язані з подорожчанням робіт, матеріалів, обладнання. Також необхідно подбати про забезпечення стабільної роботи нового терміналу.

Для цього зокрема планується збільшити з 10 до 13 мільйонів доларів розмір кредитної лінії «Укргазбанку» для продовження будівництва. Відсоткова ставка, термін кредитування, строки погашення кредиту та сплати відсотків залишаються без змін. Нагадаємо, кредит було отримано на досить вигідних умовах – строком на 5 років під 7,5% річних. Погашати його буде аеропорт за рахунок власних доходів.

- Будівництво терміналу йде за графіком. Наприкінці цього року його планується ввести в експлуатацію. Роботи були розпочаті у грудні 2017 року. Вважаю, що збудувати такий об’єкт за два роки - досить непоганий результат, - відзначив Володимир Буряк.

Також вносяться зміни до програми забезпечення належної та безперебійної роботи запорізького аеропорту. Вони передбачають збільшення фінансування будівництва пасажирського терміналу на 247 мільйонів гривень з вказаних вище причин. Планується виділити гроші на встановлення радіолокаційного та світлосигнального обладнання, будівництво нової ділянки водовідведення та виконання робіт з капітального ремонту повітряної лінії електропередач до аеропорту.

Реалізація міської програми розвитку запорізького аеропорту приносить результат. Співробітництвом із Запоріжжям зацікавилися відомі авіакомпанії, відкриваються нові рейси.

- З 25 травня розпочне працювати регулярний рейс «Запоріжжя – Барселона». Зацікавилась співробітництвом з нашим містом, після відкриття нового пасажирського терміналу, одна з найбільших світових авіакомпаній – Lufthansa. З липня минулого року успішно працює рейс «Запоріжжя – Варшава», заповнюваність рейсів складає близько 80%, - наголосив Володимир Буряк.