Авіакомпанія LOT та Запоріжжя – успішний альянс

24.04.2019 14:47

Авіакомпанія LOT стала першою європейською авіакомпанією, яка відкрила регулярний рейс з Запоріжжя до Європи. Літаки типу Embraer, здійснюють рейси маршрутом «Запоріжжя – Варшава» та у зворотному напрямку до шести разів на тиждень. Польська та українська сторона задоволені результатами співпраці. У цьому могли переконатися запорізькі журналісти, які минулого тижня відвідали столицю Польщі. У програмі візиту було і спілкування з представниками польської авіакомпанії.

- Авіасполучення між Запоріжжям та Варшавою розпочало працювати у липні минулого року. Сьогодні ми задоволені результатами нашого співробітництва. За цей час було перевезено близько 20 тисяч пасажирів. Саме на таку цифру ми і розраховували, - зазначив директор департаменту мереж та планування авіакомпанії LOT Роберт Лудера.

Представники Міжнародного аеропорту «Запоріжжя» також наголошують, що співробітництво принесло результат. Рейс «Запоріжжя – Варшава» користується попитом. Як зазначив заступник директора запорізького аеропорту Олексій Дубревський, заповнюваність рейсів складає близько 80%, що є досить значним показником.

- Ще кілька років тому було важко уявити, що з Запоріжжя літатимуть рейси до Європи. Багато років в аеропорт нічого не вкладалося, він знаходився під постійною загрозою закриття. Значні зміни почали відбуватися після того як місто очолив міський голова Володимир Буряк. Кожен може побачити будівлю нового пасажирського терміналу, який планується ввести в експлуатацію цього року. Успішно працює перший регулярний рейс до Європи, - вважає Олексій Дубревський.

Відзначимо, що вилетівши наприклад о 14:45 з Запоріжжя пасажири потрапляють до Варшави приблизно через дві години, хоча за місцевим часом це буде о 15:55, адже необхідно враховувати різницю у часових поясах. Навпаки, вилетівши з Варшави о 14:20 пасажири приземляються у Запоріжжі о 17:20 за місцевим часом.