Володимир Буряк: «У вересні визначиться підрядник будівництва нового терміналу запорізького аеропорту»

28.08.2017 13:50

Триває реалізація міської програми розвитку Міжнародного аеропорту «Запоріжжя». Вона включає в себе будівництво нового пасажирського терміналу, реконструкцію дороги до аеропорту, заміну радіотехнічного обладнання навігації та посадки повітряних суден і так далі.

Зокрема заміну радіотехнічного обладнання навігації та посадки повітряних суден планується виконати в кілька етапів. Кошти на перший етап робіт будуть виділені на сесії міської ради, яка відбудеться в середу. Сьогодні виконавчий комітет міської ради підтримав винесення відповідного проекту рішення на розгляд сесії. Також частину грошей аеропорт планує виділити за рахунок власного прибутку.

Міський голова Володимир Буряк поінформував членів виконавчого комітету міської ради про плани будівництва сучасного пасажирського терміналу.

- Проект будівництва терміналу без зауважень пройшов узгодження в Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, в Міністерстві економіки. На сьогодні документація знаходиться в Міністерстві юстиції для підготовки розпорядження Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, яким буде дано дозвіл на здійснення цього проекту, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова нагадав, що міжнародні торги для вибору підрядника на будівництво терміналу вже оголошені. Заявилися кілька учасників. В середині вересня заплановане розкриття конкурсних пропозицій.

Відзначимо, до учасників торгів пред'явлені жорсткі вимоги. Це повинні бути підприємства, які мають досвід будівництва подібних терміналів, не обов'язково в Україні, а й в інших країнах. Термінал планується оснастити найсучаснішим обладнанням.