У Запоріжжі вперше відбувся відкритий фестиваль-конкурс «Терпсихора»

24.04.2019 17:30

Сьогодні в Запоріжжі стартував дводенний фестиваль-конкурс хореографічного мистецтва «Терпсихора». Подія вперше відбулася у відкритому форматі. До участі в конкурсі долучилася молодь з різних областей України.

Фестиваль танців «Терпсихора» проходить в Запоріжжя вп’яте. Але цього року він відбувається у новому форматі завдяки підтримці обласного та міського департаментів культури і туризму, обласного методичного центру культури і мистецтва. Засновник фестивалю та головний організатор – Запорізький муніципальний театр танцю.

Цього року в конкурсі беруть участь понад 500 танцюристів з українських колективів. Вони протягом двох днів показуватимуть журі виступи у різноманітних жанрах.

У складі журі – фахівці танцю з Запоріжжя, Дніпра, Києва.

Перший день фестивалю почався сьогодні з виступів танцювальних ансамблів. З привітаннями до учасників звернулися організатори.

- Щиро вітаю справжніх шанувальників хореографічного мистецтва. Вже стало традицією напередодні міжнародного дня танцю проводити цей фестиваль, якому вже п’ятий рік. За цей час фестиваль став справжньою візитівкою міста. Всім гарного настрою та яскравої участі,   - сказала заступник директора департаменту – начальник управління культури департаменту культури і туризму Запорізької міської ради Ірина Черниш.

Завтра учасники фестивалю влаштують патріотичний флешмоб та візьмуть участь у гала-концерті.