Володимир Буряк: «Запоріжелектротранс» повинен підвищити ефективність роботи»

28.08.2017 14:40

У міську програму забезпечення належної та безперебійної роботи комунального підприємства «Запоріжелектротранс» будуть внесені зміни. Сьогодні виконавчий комітет Запорізької міської ради підтримав винесення відповідного проекту рішення на розгляд сесії міськради.

- Сьогодні ми розуміємо, що «Запоріжелектротранс» є дотаційним, виконує соціальну функцію - перевозить пасажирів пільгових категорій. Саме тому міський бюджет підтримує підприємство, прийнята відповідна програма, яка передбачає в тому числі і закупівлю сучасного рухомого складу, - зазначив міський голова Володимир Буряк.

Зміни програми стосуються закупівлі сучасних автобусів великої місткості на умовах фінансового лізингу. Відзначимо, всього в цьому році планується придбати 35 автобусів на 100 місць.

- У сучасних умовах складно зробити «Запоріжелектротранс» прибутковим, але необхідно збільшувати доходи підприємства за рахунок різних видів діяльності, знижуючи тим самим навантаження на міський бюджет. Доручаю керівництву управління з питань транспортного забезпечення та зв'язку міської ради на одному з найближчих засідань відзвітувати перед виконкомом про заходи щодо підвищення ефективності роботи «Запоріжелектротрансу», - сказав Володимир Буряк.