У Запоріжжі стартував сезон дачної навігації

25.04.2019 12:21

Сьогодні, 25 квітня, о 7.30 і 7.50 перші катери з дачниками на борту відправилися від Запорізького річкового порту в напрямку сіл Новоолександрівка та Радянське. Так у Запоріжжі стартував черговий сезон перевезення містян до садово-городніх ділянок річковим транспортом.

У перший цьогорічний рейс сьогодні вирушили близько 130 пасажирів двома теплоходами «Римський-Корсаков» і «ОМ-29». Як зазначив начальник управління з питань транспортного забезпечення та зв'язку Запорізької міської ради Олександр Власюк, так звана «дачна» річкова навігація – це соціальна програма міської влади, завдяки якій пенсіонери та представники інших пільгових категорій можуть безкоштовно дістатися до своїх садово-городніх ділянок. Витрати бере на себе бюджет міста.

- Річкова навігація по верхньому б’єфу Дніпра буде здійснюватися з 25 квітня по 25 жовтня у трьох напрямках. Кожного вівторка, середи та четверга будуть курсувати два судна «Римський-Корсаков» і «ОМ-29». Підготовка катерів до сезону розпочалася ще у січні, вони пройшли необхідний ремонт і технічне обслуговування. Силами «Запоріжелектротрансу» відремонтовані понтони на причалах. Також «Запоріжелектротранс» задіяв три автобуси для перевезення дачників до своїх ділянок у двох напрямках – через Правий берег і через Заводський район, - сказав Олександр Власюк.

Для зручності пасажирів на Запорізькому річковому вокзалі днями будуть встановлені лавки та біотуалети. Теплоходи теж обладнані туалетами. Судна мають 200 посадкових місць.