У Запорізькому ботанічному саду провели масштабне прибирання

25.04.2019 15:50

Сьогодні в міському ботанічному саду відбулося масове прибирання території. Подія присвячена Дню довкілля. Територію звільняли від сухих дерев, гілок, сміття, бур'яну. На їх місці працівники саду пообіцяли висадити нові рослини та квіти.

Площа міського ботанічного саду - 12 га, однак зараз задіяна тільки частина території. Довгі роки влада не виділяла кошти на його утримання, через що місцевість заросла бур'янами. Останнім часом територію міського ботанічного саду взялися впорядковувати: висадили понад 1000 нових рідкісних рослин, з'явилися нові клумби та доріжки для прогулянок. Однак роботи ще багато.

Тут стали організовувати масові прибирання, на які запрошуються всі бажаючі. Одна з  таких подій відбулася сьогодні. Захід присвячений Дню довкілля. До прибирання долучилися небайдужі громадяни, військові, рятувальники, студенти та школярі, залучена спецтехніка комунальних підприємств.

- Святкуємо сьогодні чистий четвер масовим прибиранням єдиного в Україні та в Європі дитячого ботанічного саду. Настільки це радісно та добре, що люди відгукнулися, що вони розуміють, що природу треба доглядати, їй потрібно приділяти увагу. Довгий час велика частина парку була занедбана. На щастя, потихеньку з кожним роком крок за кроком ми освоюємо територію та облагороджуємо, оновлюємо її, - розповіла директор позашкільного навчального закладу «Дитячий парк «Запорізький міський ботанічний сад» Запорізької міської ради Тамара Єрьоміна.

Сьогодні протягом дня планують вивезти 3-5 вантажівок сухостійних дерев та сміття. Прибирання території мають намір продовжувати й далі, а подібні масові акції планують зробити традицією та проводити їх з періодичністю раз на два місяці.

- Ми запросили тих, хто може допомогти, і вдячні всім, хто відгукнувся. Впевнені, що ботсад повинен розвиватися. Довгий час територія була сама по собі. Однак намагаємося змінити ситуацію і зробити це місце справжньою перлиною Запоріжжя. Є підтримка депутатів. Я думаю, спільними зусиллями ми впораємося з цим завданням, і найближчими роками ботсад повністю перевтілиться, - сказав радник міського голови Запоріжжя Валерій Еделєв.