Влітку реконструйована частина Правобережного пляжу зможе прийняти відпочивальників

26.04.2019 14:25

У Запоріжжі продовжується реконструкція Правобережного пляжу. Зараз виконуються роботи на його лівій частині. Сьогодні міський голова Володимир Буряк провів виїзну нараду на цьому об’єкті. Підрядники доповіли про зроблене, запевнили, що завершать реконструкцію цієї частини пляжу до літа. У результаті влітку вона буде відкрита для відпочиваючих.

У нашому місті два офіційних міських пляжі. Центральний у Вознесенівському районі та Правобережний у Дніпровському. Багато років при підготовці до чергового пляжного сезону головна увага комунальних служб зосереджувалася переважно на Центральному пляжі. Правобережний пляж залишався на другому плані, хоча його відвідують тисячі запоріжців. Але минулого року ситуація нарешті змінилася.

- За два попередні роки виконали благоустрій Центрального пляжу, який відповідає тепер вимогам громадян. Минулого року були виділені кошти на початок реконструкції Правобережного пляжу. На заміну піску на його лівій частині, спорудження хвилерізу, - зазначив Володимир Буряк.

Правобережний пляж знаходився під загрозою зникнення, адже його розмивали води Дніпра. У результаті площа пляжу постійно зменшувалася. На деяких ділянках фактично не залишилося піску. Для того щоб врятувати одне з улюблених місць відпочинку громадян минулого року було прийняте рішення про проведення реконструкції. Проект розбито на три черги. Окрім пляжної зони тут передбачено пандус, огорожу, освітлення, водовід і дощову каналізацію, укладання плитку, облицювання підпірної стінки тощо.

Роботи на Правобережному пляжі стартували влітку 2018 року на лівій частині пляжу, яка розташована далі від греблі «Дніпрогесу». Розпочали з заміни піску. У торцевій частині пляжу виконане відсипання бутовим каменем. Це повинно захистити пляж від розмивання дніпровськими водами. Реконструкція продовжилася у поточному році.

На даний момент вже змонтовано підпірну стінку з влаштуванням пандусу, а також дощову каналізацію, підготовлено основу під тротуар. На черзі встановлення малих архітектурних форм, облаштування сходинок, а також доріжок на пляжі, благоустрій. Зокрема буде встановлено тіньові навіси, кабінки для перевдягання, тенісні столи. Поряд з пляжем підготують територію для облаштування газонів та висадження дерев. Зелені насадження планують висадити вже восени.

- Сьогодні підрядник обіцяє, що роботи на лівій частині пляжу будуть завершені вчасно і в червні пляж буде відкритий. Це буде завершення першої черги реконструкції. Після закінчення пляжного сезону будемо розглядати можливість виконання другої черги реконструкції, - сказав Володимир Буряк.