У Запоріжжі вшановують ліквідаторів Чорнобильської катастрофи

26.04.2019 16:12

Сьогодні в Запоріжжі, як і в усій Україні, вшановують ліквідаторів Чорнобильської катастрофи. 33 роки минуло з дня тієї страшної трагедії. Саме 26 квітня 1986 року на четвертому енергоблоці прогримів потужний вибух.

Сьогодні в Запоріжжі в ПК «Орбіта» відбувся урочистий захід, присвячений 33 річниці аварії на Чорнобильській АЕС. У ньому взяли участь ліквідатори наслідків катастрофи, члени сімей загиблих, представники обласної та міської влади. Учасники заходу вшанували пам'ять загиблих ліквідаторів хвилиною мовчання.

Виступаючи перед присутніми, заступник міського голови Анатолій Пустоваров, наголосив на важливості подвигу героїв-ліквідаторів, які з честю виконали свій обов'язок, і висловив їм слова особливої ??вдячності.

- У Запоріжжі вже стало традицією проводити зустрічі з ліквідаторами наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, обговорювати різні питання і згадувати той час, коли сталася ця жахлива катастрофа. Дуже важливо, що ми збираємося в цей день, згадуємо тих людей, які віддали найдорожче - життя. Ви ліквідатори, жертвуючи собою, у найважчі часи протягнули руку допомоги всьому світу. Зупинили страшну катастрофу. Ті події повинні стати уроком для кожного з нас і для всіх наступних поколінь. Хочу відзначити, що наше молоде покоління знає про ваш подвиг, пам'ятає і шанує вас як героїв, ми постійно проводимо в школах уроки пам'яті. Дякую вам, - сказав Анатолій Пустоваров.

В ході урочистого заходу, за активну життєву позицію, підтримку чорнобильського руху та з нагоди вшанування 33 річниці катастрофи на Чорнобильській АЕС Анатолій Пустоваров вручив ліквідаторам наслідків аварії Почесні грамоти та Листи подяки виконавчого комітету Запорізької міської ради.

Також учасники зустрічі отримали пам'ятні подарунки від комбінату «Запоріжсталь».

Завершив зустріч урочистий концерт, підготовлений творчими колективами м. Запоріжжя.