У Запоріжжі молодь навчали подавати проекти на участь у «Громадському бюджеті-2019»

26.04.2019 17:09

У міськвиконкомі відбувся форум-тренінг для молоді з питань громадського бюджету м. Запоріжжя. Форум було організовано спільно з молодіжною радою при Запорізькій міській раді.

Як розповіла голова Громадської ради з питань громадського бюджету м. Запоріжжя Катерина Акула, вже з 1 травня починається подача проектів на участь у «Громадському бюджеті - 2019». Всі бажаючі запоріжці, які досягли 16-річного віку, можуть подати свій проект. Протягом місяця, з 1 до 31 травня, треба заповнити заявку на сайті громадського бюджету.

- На оновленому сайті gb.zp.gov.ua буде розміщена вся інформація і форма заявки, яку треба заповнити. Потрібно спочатку зареєструватися в електронному вигляді, потім роздрукувати листи і піти до 121 кабінету міської ради – туди здається паперовий варіант проекту. Бажано до ідеї додати розрахунок та креслення, - зазначила Катерина Акула.

Цього року на реалізацію проектів «Громадського бюджету» в міському бюджеті передбачено 10 млн грн. Малі проекти можуть отримати фінансування до 400 тис. грн, великі - до 1 млн грн. Проекти повинні підтримати члени територіальної громади. За великі проекти необхідно зібрати 150 голосів, за малі - 100 підписів запоріжців. Як і в попередні роки, теми проектів практично не обмежені, вони можуть стосуватися будь-яких сфер соціально-економічного розвитку міста.

Проголосувати за той чи інший проект запоріжці зможуть з 1 по 30 вересня. І вже в середині жовтня члени координаційної ради шляхом підрахунку голосів визначать переможців.

Нагадаємо, «Громадський бюджет» - це програма, завдяки якій жителі міста впливають на розподіл частини коштів місцевого бюджету та сприяють розвитку міста. За її умови кожен небайдужий містянин може подати заявку на реалізацію проекту, який вирішить загальну проблему міста та покращить умови проживання в ньому. Проекти, які отримають підтримку громади в процесі голосування, будуть реалізовані у наступному бюджетному році за кошти міського бюджету.