У Запоріжжі стартував перший марафон «Нова Пошта Гран-прі»

27.04.2019 13:33

Сьогодні, 27 квітня, близько трьох тисяч професійних атлетів та любителів, запоріжців та гостей міста, з 9.00 почали виходити на старти, щоб взяти участь у одному з наймасштабніших марафонів - «Нова Пошта Гран-прі».

З самого ранку марафонське містечко перед палацом культури «Дніпроспецсталь» на бульварі Шевченка заповнене спортсменами та їхніми групами підтримки, координаторами забігів, волонтерами і аніматорами. Відкриваючи змагання, до присутніх звернулись заступник Запорізького міського голови Анатолій Пустоваров та представники організаторів – титульний спонсор «Нова пошта» і партнер зі спортивного харчування Herbalife Nutrition.

- Вітаю всіх з грандіозним спортивним святом! Непросто було організувати такий масштабний марафон у Запоріжжі, але нам це вдалося. Подивіться, скільки тут зібралося людей, заряджених енегією. Всі, хто сьогодні вийде на старт – вже переможці. Бажаю учасникам особистих перемог і гарного настрою, - сказав Анатолій Пустоваров.

Перед початком забігів учасники провели колективну енергійну розминку з аніматорами. За традицією марафону «Нова Пошта Гран-прі» кожен старт супроводжувався композицією гурту AC/DC “Are you ready for a good time”. Також кожному старту задавала неймовірного ритму група барабанщиків.

На шести дистанціях по проспекту Соборному - від традиційної марафонської 42 км 192 м до 100 м для дітей – вийшли близько трьох тисяч учасників різного рівня підготовки. Також в рамках марафону відбувся старт офіційного чемпіонату України з бігу на дистанції 10 км у категорії «Мастерс».

Керівник компанії «NewRun», директор змагань Максим Кривенко відзначив чудову організацію всього заходу і зокрема дисципліну самих марафонців, завдяки чому старти проходили чітко і злагоджено.

Перший у Запоріжжі марафон «Нова Пошта Гран-прі» проходить за підтримки міської влади. Загальний призовий фонд змагань складає 62 тисячі гривень. Саме в нашому місті сьогодні стартували бігові змагання Гран-прі. Після Запоріжжя напівмарафони відбудуться в Сумах, Одесі, Черкасах, Житомирі, Полтаві, Чернігові та Миколаєві.