З Запоріжжя до Парижа за кілька годин

02.05.2019 12:00

Співробітництво авіакомпанії LOT та Міжнародного аеропорту «Запоріжжя» відкрило для запоріжців та мешканців регіону нові можливості. Пряме авіасполучення з Європою з допомогою «стикових» рейсів дозволяє за короткий час потрапити з Запоріжжя до багатьох країн.

В авіакомпанії LOT наголошують, що створили ефективну мережу авіаційних рейсів. Пасажири можуть скористатися стиковкою рейсів та вирушити до інших країн, не лише Європи.

Графік польотів між Варшавою і Запоріжжям дозволяє запоріжцям та мешканцям прилеглих регіонів обирати найзручніші рейси в Західну Європу і Північну Америку через центр LOT у Варшаві. Зокрема пасажири, які вилетіли з Міжнародного аеропорту «Запоріжжя», зможуть продовжити свою подорож до Брюселя, Амстердама, Парижа, Женеви, Мілана, Чикаго, Нью-Йорка, Лос-Анджелеса, Торонто і так далі.

- Багато пасажирів з Запоріжжя знають про це. За приблизними розрахунками близько 50% з них скористалися такими можливостями, - зазначає директор департаменту мереж та планування авіакомпанії LOT Роберт Лудера.

Відзначимо, авіакомпанія LOT не залишає без уваги транзитних пасажирів, які планують скористатися стиковими рейсами. Цим у цілодобовому режимі займається служба контролю пасажирів. Вона працює у складі оперативного центру авіакомпанії.

Як розповів керівник оперативного центру авіакомпанії Роберт Сотник, кожен транзитний пасажир внесений у спеціальну програму. За ним слідкують у реальному часі. Якщо виникають проблеми з потраплянням на стиковий рейс, наприклад пасажир не встигає на нього вчасно пересісти, то служба контролю їх вирішує. Наголосимо, причини виникнення проблемних ситуацій можуть бути різними, наприклад затримка рейсу, на якому прилітає пасажир, через погодні умови.

У цьому випадку транзитним пасажирам надають всю можливу допомогу – першочергове проходження паспортного контролю, трансфер від трапу літака до місця реєстрації на наступний рейс, затримка стикового рейсу, перебронювання квитків на інший літак.

- Головне завдання перевезти всіх транзитних пасажирів, незважаючи на питання, які виникають, - підкреслює Роберт Сотник.