Сквер Університетський у Запоріжжі прикрасили більше шести тисяч квітів

03.05.2019 12:40

Сьогодні працівники КРБП «Зеленбуд» продовжили висаджувати квіти на клумбі в сквері Університетському біля пам'ятника танковому екіпажу Миколи Яценка. Протягом 2 та 3 травня тут було висаджено більше 6,5 тисяч рослин.

У Запоріжжі цими днями йде традиційна весняна висадка квітів і рослин на клумбах біля пам'ятних місць, приурочена до Дня Перемоги. Як розповіла виконроб Олександрівської районної ділянки КРБП «Зеленбуд» Тетяна Баранник, квіткові орнаменти як правило не повторюються. Дизайнер «Зеленбуду» Ганна Дузенко готує ескізи для всіх майбутніх міських клумб, підбирає колірні рішення, орнаменти та види рослин.

Цього року в сквері Університетському біля пам'ятника танковому екіпажу Миколи Яценка квітник буде прикрашений 8 видами однолітніх рослин: петунія біла і малинова, жовтий тагетис (чорнобривці), рожева бегонія, червона сальвія, синій агератум, і в якості зеленого фону альтернантера і цинерарія Сільверадо.

Як сказала працівниця «Зеленбуду» Наталія Остапець, кожній квітці на клумбі треба протягом року вклонитися кілька разів - навесні висадити, потім прополювати, підгодовувати, прибирати засохлі суцвіття. І тоді клумби будуть радувати городян різнобарв'ям до осінніх холодів. «Зеленбудівці» дуже сподіваються, що запоріжці з поваги до їхньої праці не будуть нищити та красти рослини.