У програмі «Черговий по місту» обговорювали буденні і святкові клопоти міської влади Запоріжжя

03.05.2019 15:53

Щочетверга в прямому ефірі програми «Черговий по місту» ведучий і представник місцевої влади обговорюють актуальні для міста теми. 2 травня гість студії, керуючий справами виконкому Запорізької міської ради Роман Омельянович, відповідав на питання запоріжців, які вони задавали і по телефону прямого ефіру, і в соціальній мережі «Фейсбук».

За традицією цієї програми, «черговий по місту» розповів про важливі події тижня, що минає.

- Запоріжці повернулися до роботи після великодніх свят, які були насичені також загальноміськими заходами – дводенний фестиваль джазової музики, грандіозний біговий марафон, сімейно-молодіжне свято у «Дубовому гаю». Користуючись нагодою, вітаю земляків з наступаючими Днем пам’яті та примирення і Днем Перемоги. Наступного тижня у місті заплановано багато урочистих і святкових заходів з нагоди Дня Перемоги, і я запрошую містян відзначити ці знаменні для всіх нас дати. Стосовно роботи міської влади в цей період – наприкінці квітня відбулась 39-та сесія міськради, на якій були прийняті низка важливих для життєдіяльності міста питань і заплановані роботи з благоустрою, - зазначив Роман Омельянович.

Глядачів передачі цікавило, чи проводить міська влада моніторинг якості ремонту доріг у Запоріжжі?

- Такий моніторинг ведеться і, згідно з його даними за 2016, 2017 і 2018 роки, задовільним залишається стан доріг після середнього ремонту. Проте можливості бюджету не завжди дають змогу проводити середній ремонт, і доводиться обмежуватися ямковим. Зрозуміло, що він недовговічний. Але запоріжці мають змогу переконатися, що після середнього та капітального ремонту доріг і тротуарів вони служать довго, - зауважив Роман Омельянович.

Також керуючий справами виконкому відповів на багато проблемних та актуальних для міста питань від глядачів програми «Черговий по місту». Запоріжці цікавилися не лише роботою комунальних служб з прибирання міста, ремонту доріг і тротуарів, реконструкції площі Фестивальної, але й можливостями запорізького аеропорту стосовно нинішнього і перспективного міжнародного сполучення з містами Європи. Повністю передачу можна подивитися за посиланням