В Комунарському районі Запоріжжя об'єднають дві лікарні

29.08.2017 12:45

Сьогодні, 29 серпня відбулася робоча нарада, присвячена питанням реорганізації КУ «Центральна лікарня Комунарського району» шляхом приєднання її до КЗ «Міська лікарня №1» (колишня ГУ Відділкова клінічна лікарня залізничної станції Запоріжжя-2 ДП «Придніпровська залізниця»).

У нараді взяли участь заступник міського голови Анатолій Пустоваров, директор департаменту охорони здоров'я Запорізької міської ради Вікторія Ушакова, голова постійної комісії з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення міськради Андрій Маляренко, головний лікар Центральної лікарні Комунарського району Ірина Прозорська, колектив медичного закладу, головні лікарі та завідувачі міських лікарень.

Як розповіла Вікторія Ушакова, на сьогодні в Комунарському районі міста функціонують три медичних заклади, які надають стаціонарну допомогу жителям Комунарського, Шевченківського районів та всього міста: КЗ «Центральна лікарня Комунарського району», КУ «Міська лікарня №7» і КУ «Міська лікарня №1 », профіль ліжок кожного з цих медичних установ дублюється. Крім того, Центральна лікарня розміщується в будівлі, яка не належить місту. У зв'язку з цим виникла необхідність реорганізувати структуру надання медичної допомоги жителям Комунарського району, і було прийнято рішення об'єднати дві лікарні з подальшою оптимізацією ліжкового фонду.

- Це питання обговорювалося ще в минулому році, але було прийнято рішення відкласти його, щоб ретельно все зважити. Ми всебічно розглянули процес реорганізації лікувального закладу. Нашим головним завданням було зберегти кадровий потенціал, забезпечити всіх співробітників лікарні робочим місцем, а також поліпшити надання медичних послуг жителям Комунарського району. Я вважаю, що з цим завданням ми впоралися - кожному медпрацівникові гарантовано робоче місце, залишилися точкові питання, які ми вирішуємо безпосередньо з кожним співробітником, а жителі отримають багатопрофільний лікувальний заклад. Міська влада всіляко сприяє тому, щоб перехід був комфортним для кожного учасника процесу, - підкреслив Анатолій Пустоваров.

Голова постійної комісії з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення міськради Андрій Маляренко зазначив, що в обставинах, що склалися реорганізація була необхідна. В ході розгляду питання враховувалися звернення колективу лікарні, і вжито всіх заходів, щоб вирішити виникаючі питання з урахуванням медиків та пацієнтів.

Проект рішення винесено на сесію міської ради. Після прийняття буде визначено графік поступового покрокового переходу медперсоналу в інші лікувальні установи.