Теплові мережі Запоріжжя оптимізують роботу котелень

06.05.2019 12:35

У Запоріжжі триває робота з оптимізації системи централізованого теплопостачання. У травні завершується реалізація першого проекту щодо приєднання однієї з 40 маленьких котелень до однієї з дев’яти великих.

В рамках виконання Інвестиційної програми фахівцями концерну «Міські теплові мережі» прокладено нову теплову мережу з улаштуванням непрохідних каналів загальною довжиною трубопроводів 1442,88 погонних метрів. Мережа з’єднує маленьку котельню по вул. Глісерній, 14 з котельнею по вул. Святого Миколая, 79а.

- Котельня по вул. Глісерній, 14 обслуговує вісім житлових будинків та учбовий заклад. Проект, який ми впроваджуємо, передбачає переобладнання котельної в центральний тепловий пункт. Тобто, теплоносій буде надходити з основної котельної до цього пункту. Споживачам це дасть змогу уникнути «перетопів» під час опалювального сезону, оскільки пункт обладнаний автоматичною системою під температурний режим, - розповів директор відділення аварійно-відновлювальних робіт та будівництва концерну «Міські теплові мережі» Ростисав Лапицький.

Вартість виконання робіт – 4750,01 тис. грн. Прокладання трубопроводів здійснювалося в збірному залізобетонному лотку через проїжджу частину Набережної магістралі (підземно в футлярах методом «проколу»).

Реалізація проекту надасть можливість максимально задіяти потенціал технологічного обладнання котельні по вул. Святого Миколая, 79а та знизить показники споживання природного газу і електричної енергії при виробництві та транспортуванні теплової енергії на 30-40%.