У Запоріжжі вшановують ветеранів Другої світової війни

06.05.2019 16:05

Сьогодні у Запоріжжі біля пам’ятника танковому екіпажу Миколи Яценка відбувся мітинг, присвячений Дню Пам’яті та примирення, Дню Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

У мітингу взяли участь ветерани Другої світової війни та учасники бойових дій, військовослужбовці, представники обласної та міської влади, громадських організацій, студентська та учнівська молодь.

Зі словами вдячності до ветеранів звернувся голова районної адміністрації Запорізької міської ради по Олександрівському району Валерій Мостовий.

- Ми знаходимося біля пам'ятника легендарному екіпажу Яценка, молоді хлопці якого віддали своє життя за звільнення нашого рідного міста. За те, щоб ми могли мирно жити, виховувати дітей, вчитися та будувати. Мільйони молодих людей пішли на фронт, ціною свого життя зупинили фашизм. Наше завдання - зберігати пам'ять на генетичному рівні та передавати її від батька до сина - пам'ять про те, якою ціною нам дісталася ця Перемога. Слава ветеранам, слава загиблим і честь живим, - сказав Валерій Мостовий.

Під час мітингу пам'ять загиблих героїв вшанували хвилиною мовчання. На завершення заходу представники влади, громадських організацій, запорожці поклали квіти до меморіалу.