У Заводському районі Запоріжжя реконструюють сквер

06.05.2019 17:55

У Заводському районі Запоріжжя розпочали масштабну реконструкцію скверу 30-річчя перемоги над загарбниками, який знаходиться біля районної адміністрації. Цього року виконують першу з чотирьох черг.

Скверу біля Заводської районної адміністрації понад тридцять років. Протягом цього часу виконувалися косметичні роботи, проте капітального ремонту жодного разу не було.

Цього року затверджено план реконструкції скверу, який розділили на 4 черги. Вже приступили до робіт першої черги. Їх вартість - 9 млн грн. Підрядники демонтували асфальт з пішохідних доріжок. Задіяна спецтехніка і 10 робітників.

Згідно з проектом, в оновленому сквері з'являться різні ігрові зони для дітей і підлітків, велодоріжки, лавки, зелені насадження та сучасне освітлення.

- Передбачено встановлення дитячих ігрових майданчиків, заміна освітлення. Тут буде світліше, акуратніше. По закінченню будівництва отримаємо абсолютно новий європейський сквер, - розповів головний інженер підрядної фірми Віктор Миколаївський.

За словами представників районної адміністрації, реконструкцію першої черги планують завершити через 5 місяців.

- Це один з центральних скверів в Заводському районі, тут дуже багато дітей грає, виходять мами з візочками. Це одне з улюблених місць жителів нашого району, яке користується попитом. Потрібно його осучаснити і привести до ладу, щоб сквер став справжньою окрасою Заводського району, - сказав заступник голови Заводської районної адміністрації Юрій Кулак.

Загальна площа скверу - 6 га, всього на реконструкцію передбачено близько 43 млн грн.