Програма урочистих заходів у Запоріжжі 8 і 9 травня

07.05.2019 12:09

З нагоди Дня пам'яті та примирення, Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні для запоріжців та гостей міста підготовлена насичена подіями програма. Основні заходи традиційно відбудуться на Алеї Бойової Слави та в парку Перемоги.

8 травня

У День пам'яті та примирення на Алеї Бойової Слави о 10.00 розпочнеться урочиста церемонія запалювання «Вогню пам’яті» за участю вихованців обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою «Захисник», ветерана Другої Світової війни та військовослужбовця ЗСУ.

Глядачі побачать театралізовану музично-хореографічну композицію до Дня пам'яті та примирення (у виконанні зразкового ансамблю танцю «Сузір’я» Запорізької дитячої школи мистецтв № 2 та творчих колективів палацу культури «Орбіта» - народної творчої студії «Art Style», зразкового ансамблю естрадного танцю «БраVо»).

Гості свята матимуть можливість ознайомитися з інформацією про події Другої світової війни на інформаційних стендах та долучитися до акції «Пам’ятаємо» - закріпити квіти маку як символи Перемоги на стендах в пам'ять про загиблих у боротьбі за мир у всьому світі.

На території Алеї Бойової Слави з 9.30 до 11.00 працюватимуть майстер-класи з виготовлення квітки пам’яті «червоного маку» та виставка робіт народних майстрів.

До та після завершення урочистої частини заходу з концертною програмою виступить естрадно-духовий оркестр муніципального Театру танцю.

9 травня

О 10.00 у парку Перемоги почнеться урочиста хода ветеранів до Стели з Орденом Перемоги у супроводі духового оркестру військової частини 3033.

О 10.05 - урочиста церемонія покладання квітів до Стели з Орденом Перемоги за участю представників обласної та міської влади, ветеранських організацій, мешканців міста.

О 10.15 - офіційна частина заходу на центральній сцені парку Перемоги, виступи представників обласної та міської влади, міської ради ветеранів.

Святкову програму на центральній сцені парку Перемоги продовжить концертна програма «Шануймо ветеранів» за участю творчих колективів закладів культури міста, яка складається з трьох частин: І відділення “Ми пам’ятаємо...” (воєнно-патріотична тематика); ІІ відділення “Пишаємось тобою, Україно!” (національна тематика); ІІІ відділення “Діти - наше майбутнє” (дитяча тематика).

Цього святкового дня у парку Перемоги буде організовано роботу тематичних майданчиків на різний смак.

На малій сцені біля входу в парк Перемоги з 09.00 до 14.00 відбудуться концертні програми за участю духового оркестру муніципального Театру танцю та духових оркестрів військових частин 3033, А 1978, 3029, творчих колективів палацу культури металургів ТОВ «Соціальні ініціативи Запоріжжя» ПАТ «Запоріжсталь».

Під час роботи локації усі охочі матимуть можливість взяти участь у цікавих майстер-класах з бальної хореографії, які проведе керівник школи танців «Ритми молодості» палацу культури «Титан» О. Матвієнко.

На території парку Перемоги з 09.30 до 14.00 для містян та гостей Запоріжжя працюватимуть різноманітні локації:

  • відкритий кінотеатр - демонстрація улюблених кінострічок, присвячена 90-річчю з дня народження Леоніда Бикова;
  • тематична виставка на мольбертах художніх робіт учнів мистецьких шкіл;
  • дитяча інтерактивна акція «Малюємо Перемогу»;
  • інтерактивні рухливі ігри та конкурси для дітей за участю аніматорів комунальних палаців культури;
  • тренування та змагання волейбольних та баскетбольних команд на спортмайданчиках парку;
  • міні-турнір з футболу за участю юних футболістів дитячої спортивної школи “Металург” та інших команд;
  • виставка-продаж тематичних робіт майстрів декоративно-прикладного мистецтва; майстер-класи для дітей з виготовлення поробок;
  • майстер-класи з надання першої медичної допомоги спільно з ЗОО Товариства Червоного хреста України;
  • військово-польовий табір (реконструкція), виставка військової техніки часів Другої світової війни, організовані громадською організацією «Авто-мото-клуб «Фаетон»;
  • «польові кухні».