Учасники Другої світової війні приймають вітання з Днем Перемоги

07.05.2019 13:53

У Запоріжжі шанують подвиг ветеранів, які визволяли рідне місто і країну від нацистських загарбників та відновлювали місто у післявоєнні роки. Традиційно напередодні Дня пам'яті і примирення, Дня Перемоги проводяться пам'ятні мітинги, зустрічі з ветеранами.

Заступник міського голови Анатолій Пустоваров відвідав госпітальне відділення міської клінічної лікарні №2 та зустрівся з ветеранами - підопічними геріатричного стаціонару, який є структурним підрозділом міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг).

- Напередодні Дня Перемоги ми відвідуємо ветеранів війни, праці, дітей війни і вдома, і в госпітальному відділенні, геріатричному стаціонарі. Ми організовуємо концертні програми та вітаємо наших героїв, які здійснювали подвиги в роки війни - це наші діди і прадіди, які визволяли Запоріжжя, а потім відбудовували і розвивали його. Найголовніше, що хочеться побажати - міцного здоров’я. Ми як представники влади, громади, молодого покоління пам’ятаємо героїзм та рівняємося на них, - зазначив Анатолій Пустоваров.

У госпітальному відділенні міської лікарні №2 проходять лікування інваліди Другої світової війни, учасники бойових дій, учасники Другої світової війни та прирівняні до них особи. З моменту створення й донині в госпітальному відділенні проліковано 15 147 осіб. За І квартал 2019 року тут пройшли лікування 195 осіб, із них: інваліди війни - 23; учасники бойових дій - 31; учасники ВВВ - 59; прирівняні категорії - 82.

У геріатричному стаціонарі, який є структурним підрозділом міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), двічі на рік організовуються ветеранські заїзди. Протягом 18 днів відпочиваючі геріатричного стаціонару забезпечені цілодобовим медичним наглядом, в штаті відділення є лікар-терапевт, медичні сестри. Працюють кабінети фізіотерапії та масажу. Змістовне дозвілля відпочиваючим ветеранам забезпечують соціальний працівник і психолог.