У Запоріжжі біля меморіалу «Скорботна мати» відбувся мітинг

07.05.2019 13:26

Сьогодні в Запоріжжі пройшов загальноміський мітинг, присвячений Дню пам'яті і примирення і Дню Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Захід відбувся біля меморіалу «Скорботна мати», на місці якого поховані майже півтори тисячі загиблих солдатів.

Привітати ветеранів війни та праці з Перемогою прийшли представники міської та обласної влади, трудових колективів, громадських організацій, депутати різних рівнів, військовослужбовці, школярі та студенти.

Виступаючи під час мітингу, перший заступник міського голови Сергій Мішок наголосив на важливості Перемоги, яка була завойована 74 роки тому.

- Хочу привітати усіх запоріжців зі святом 9 травня, коли наша країна завоювала Перемогу і отримала шанс на життя. Пам'ять про подвиг, здійснений 74 роки тому, ми маємо пронести через наше століття і передати наступним поколінням. Низький уклін ветеранам, які здобули Перемогу, - сказав Сергій Мішок.

Також на мітингу виступили представники обласної влади, ветеранських організацій, депутати. Школярі подарували ветеранам квіти.

У ході офіційної частини мітингу запоріжці схилили голови в хвилині мовчання, щоб згадати тих, хто віддав життя за нашу землю в боротьбі з ворогом у 1941-1945 роках. Представники влади та інші учасники заходу поклали квіти до меморіалу «Скорботна мати».