Сміття в Запоріжжі вивозять без вихідних

07.05.2019 13:42

Вивезення твердих побутових відходів - одна з важливих складових житлово-комунальних послуг. Одним з підприємств, що надають таку послугу в Запоріжжі, є ТОВ «Вельтум-Запоріжжя», яке частково перебуває в комунальній власності. Сьогодні перед підприємством стоїть завдання щодо підвищення якості вивезення сміття. Результати вже є, але багато ще необхідно зробити, зазначає генеральний директор ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» Ігор Бурчак.

За словами Ігоря Бурчака, підприємство працює на повну потужність, затримок у вивезенні твердих побутових відходів немає. Це підтверджує і той факт, що кількість скарг від населення і юридичних осіб значно зменшилася. Це один з результатів реалізації Меморандуму, підписаного між міською владою та ТОВ «Вельтум-Запоріжжя».

- Підвищення якості послуг ми змогли домогтися за рахунок придбання 6 нових автомобілів із заднім завантаженням. Дана особливість сміттєвозів дозволяє вивантажувати ТПВ з контейнерів без «просипки», тому всі відходи потрапляють безпосередньо в сміттєзбірник автомобіля. Було закуплено і більше тисячі нових контейнерів, які багато запоріжців можуть побачити в своїх дворах, - зазначає Ігор Бурчак.

У той же час бувають ситуації, коли підприємство не має можливості забрати ТПВ за графіком за якоюсь конкретною адресою через припарковані автомобілів, що заважають проїзду спецтранспорту. В такому випадку вивезення сміття виконується на наступний день.

Техніка підприємства працює і в дні весняних свят.

- Щодня на лінію виходить від 24 до 30 одиниць техніки, в залежності від графіків вивозу. Підприємство впоралося зі своєю роботою в святкові дні. Під час весняних свят з 27 квітня по 5 травня вивезено понад 4 тисячі тонн ТПВ, - розповів Ігор Бурчак.