У Запоріжжі вітають ветеранів

07.05.2019 16:04

Напередодні Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні керуючий справами виконавчого комітету Запорізької міськради Роман Омелянович привітав зі святом ветерана, одного з учасників визволення Запоріжжя Володимира Вишневського.

Володимир Вишневський народився 9 жовтня 1923 року в Кіровоградській області. Після закінчення школи вступив до Харківського авіаційного інституту, але після першого курсу пішов на війну - тоді йому було 18 років. На фронті був радистом. У 1943 році Володимир Іванович звільняв Запоріжжя від фашистських загарбників. А День Перемоги 1945-го зустрів недалеко від кордону зі Швейцарією. Як розповідає сьогодні ветеран, найяскравіший спогад - це радість, коли оголосили, що закінчилася війна і дуже важливо, що нинішнє покоління пам'ятає і шанує подвиг солдатів Другої світової.

У повоєнні роки Володимир Іванович закінчив Запорізький машинобудівний інститут, працював на «Дніпрогесі», а потім - головним конструктором Заводу спеціального технологічного обладнання.

У 1950 році він одружився, і зі своєю дружиною Надією Олександрівною разом вже 69 років. У них дві дочки, троє онуків і двоє правнуків. Сьогодні ветеран активно стежить за подіями в місті та країні, а ще, як і в молодості, любить футбол.

Роман Омелянович привітав Володимира Івановича з прийдешнім святом.

- Від міської влади, від себе особисто вітаю Вас з Днем Перемоги! Ви для нас - це зразок кращих цінностей, людяності, ставлення до людей і до життя. Подвиг, який здійснили Ви і всі наші фронтовики у воєнний час, ваша післявоєнна праця завжди будуть для нас прикладом. Міцного Вам здоров'я і ще довго залишатися в строю, - сказав Роман Омелянович.