Міська влада передала у фонд телемарафону «Пам'ять» 120 тисяч гривень

07.05.2019 17:30

У Запоріжжі в 20-й раз проходить щорічний телевізійний марафон «Пам'ять», присвячений подвигу українського народу в Другій світовій війні. Цей захід не має аналогів в Україні. В ході марафону небайдужі мешканці міста та області збирають кошти на підтримку ветеранів. Сьогодні в музично-драматичному театрі ім. Магара підбили підсумки марафону.

Телемарафон «Пам'ять» - це спосіб вшанувати пам'ять та внесок українського народу в перемогу в Другій світовій війні, можливість підтримати ветеранів і сказати їм слова подяки. Традиційно захід присвячений Дню пам'яті та примирення і Дню Перемоги над нацизмом в Європі.

Підбиття підсумків телемарафону «Пам'ять» відбулося сьогодні в обласному театрі імені В. Магара. Тут зібралися представники обласної та міської влади, трудових колективів, громадських організацій, ветерани Другої світової війни, учасники АТО, волонтери.

У телевізійному марафоні «Пам'ять» могли взяти участь усі бажаючі. Підприємства різних форм власності перерахували на розрахунковий рахунок марафону понад 200 тис. грн. У ході урочистого фіналу грошові сертифікати вручили представники обласної та міської влади.

Заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров подякував ветеранам Другої світової війни за те, що вони зробили для країни, та від імені міської влади передав до фонду телемарафону сертифікат на 120 тисяч гривень.

- Пам'ять повинна переходити від старшого покоління до молодшого. І ми проводимо такі уроки пам'яті, переймаємо той досвід, щоб нове покоління знало, на кого рівнятися і ким пишатися. Сьогодні ми передаємо кошти на підтримку тих людей, які подарували нам свободу та мир. І, звичайно, ми дякуємо ветеранам праці, які потім допомагали відбудовувати місто після війни, - сказав Анатолій Пустоваров.

Зібрані в ході телемарафону кошти планується спрямувати на надання матеріальної допомоги ветеранам та поліпшення матеріальної бази госпіталів для ветеранів.