У Запоріжжі перевірили готовність до проведення Еко Форуму-2019

07.05.2019 17:20

Сьогодні у великій залі Запорізької міськради пройшло засідання організаційного комітету з проведення третього спеціалізованого міжнародного Запорізького екологічного форуму Еко Форум-2019, який відбудеться з 29 по 31 травня. Вів засідання радник міського голови Валерій Еделєв.

- Ми вийшли на фінішну пряму підготовки форуму. Протягом трьох тижнів, які лишилися до його початку, маємо вирішити незначні організаційні та технічні питання. Як не дивно, чим більший масштаб Еко Форуму, вже третього за рахунком, тим краща його організація, - зазначив Валерій Еделєв.

Про підготовку проекту презентації Еко Форуму–2019 (планування виставкової зали, спікерів, інше) доповів віце-президент Запорізької торгово-промислової палати Дмитро Антонюк. Він розповів, що в Еко Форумі візьмуть участь понад 120 провідних експертів у сфері екології України та зарубіжжя. Запоріжжя чекає гостей - представників міжнародних організацій з Німеччини, Франції, Канади, Чехії. До партнерської участі в форумі залучені представники проекту ПРОМІС та Асоціації міст України. Тематично Еко Форум буде розбитий на три блоки - екологія та бізнес, екологія та місто, екологія та громадяни. А за спеціалізацією – на 20 тематичних потоків (секції, воркшопи, майстер-класи, семінари, тренінги та інше).

Серед сотень учасників форуму власне Запоріжжя теж буде гідно представлене зі своїми напрацюваннями в сфері охорони навколишнього середовища. Сьогодні в форматі переклички запорізькі комунальні підприємства («Зеленбуд», «Водоканал», «Запоріжелектротранс», «Міські теплові мережі», «Комунсантрансекологія»), Запорізький ботанічний сад, великі промислові підприємства («Запоріжсталь», Запорізький титано-магнієвий комбінат, Запорізький завод феросплавів, «Дніпроспецсталь», «Вогнетрив», «Укрграфіт», «Запоріжсклофлюс») доповіли, що вже практично готові презентувати свої досягнення на форумних експозиціях. Найбільш креативними у подачі власних екологічних напрацювань було названо КРБП «Зеленбуд» і Запорізький міський ботанічний сад. 

Обговорювали також підготовку освітньої еколокації для школярів і студентів, хід реалізації медіаплану форуму та інші робочі питання. Сьогоднішнє засідання показало, що головні організаційні питання Еко Форуму-2019 вирішені. Остання нарада відбудеться в переддень екологічного фестивалю.

Нагадаємо, що організатори Запорізького екологічного форуму - міністерство екології та природних ресурсів України, міністерство освіти і науки України, Запорізька міська рада, Запорізька торгово-промислова палата, ЗОСПП «Потенціал» та інші. Вперше цього року партнером Еко Форуму виступила громадська організація «Запоріжжя. Платформа Спільних Дій».