У Запоріжжі проходять святкові заходи, присвячені Дню Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

08.05.2019 16:25

Сьогодні заступник міського голови Анатолій Пустоваров відвідав відділення денного перебування Хортицького району Запорізького міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) та привітав пацієнтів відділення з Днем Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Сьогодні у відділенні денного перебування Хортицького району Запорізького міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) пройшов святковий захід, присвячений 74-й річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Святкова програма була підготовлена спеціалістами відділення спільно з пацієнтами. На сьогодні послугу соціальної адаптації у відділенні отримують 110 осіб похилого віку. Учасники заходу читали вірші, виконували пісні воєнних років, а також представили глядачам театралізовану постановку на тему Другої світової війни.

Анатолій Пустоваров висловив слова глибокої вдячності всім присутнім, привітав з Днем Перемоги та побажав міцного здоров'я і довгих років життя.

- Для наших шановних ветеранів війни та праці, дітей війни, всіх тих, кого торкнулася ця страшна війна, крім здоров'я, крім соціальної підтримки, важливе ще й дозвілля, бо вони молоді душею. Тому в наших соціальних центрах, у відділеннях, які працюють в кожному районі міста, ми проводимо для них ось такі свята, концерти творчої самодіяльності. Коли бачиш, наскільки вони активні, як вони співають, танцюють, ставлять сценки, читають вірші - душа радіє, дуже приємно бачити наших ветеранів такими бадьорими. Я вважаю це дуже важливо. Сьогодні ми кажемо всім нашим ветеранам величезне дякую за їх подвиг, за Перемогу і за те, що вони відбудували наше місто, - зазначив Анатолій Пустоваров.

Фахівці відділення денного перебування Хортицького району Запорізького міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) допомагають людям похилого віку соціально адаптуватися, формувати навички спілкування, освоювати нові знання та вміння, організовують їх дозвілля та відпочинок. У відділенні працюють гуртки з вивчення англійської мови, з малювання, психології, комп'ютерної грамотності, а також університет третього віку.