Представники міської влади привітали ветерана війни з Днем Перемоги над нацизмом

08.05.2019 17:21

Сьогодні в Україні - День пам'яті та примирення, завтра - День Перемоги над нацизмом. У ці пам'ятні дати представники міської влади відвідали Миколу Герасимовича Гречка - одного з 11 запорізьких ветеранів Другої світової війни, учасників визволення Запоріжжя. Перший заступник міського голови Сергій Мішок вручив ветерану подарунки та грошову допомогу.

Миколі Герасимовичу Гречко - 93 роки. Коли нацисти вторглися на територію України, йому було всього 15 років. З 1941 року Микола Герасимович був зв'язковим у партизанському загоні, з 1943 року - солдатом, у ході боїв отримав два поранення. Він пройшов усю війну, брав участь у визволенні Запоріжжя, Криму, перемогу зустрів у Будапешті.

У ветерана Другої світової війни - безліч нагород та медалей, серед яких найцінніші для нього: медалі "За відвагу", "За бойові заслуги", "Партизана Вітчизняної війни" першого ступеня, Орден Червоної Зірки, два Ордена Мужності.

У повоєнний час Микола Герасимович працював кілька років у міліції, на одному з промислових підприємств Запоріжжя, також будував шахти.

У ветерана велика родина - є дочка, двоє онуків і двоє правнуків.

Сьогодні перший заступник міського голови Запоріжжя Сергій Мішок відвідав Миколу Герасимовича, щоб поспілкуватися та привітати.

- Міська влада завжди підтримує ветеранів - це наш священний обов'язок - приділяти увагу людям, які принесли мир в наше місто і звільнили Україну від фашистських загарбників. Завжди з великим задоволенням допомагаємо та підтримуємо ветеранів, - підкреслив Сергій Мішок.

Від імені міської влади перший заступник міського голови вручив ветерану пам'ятний подарунок та грошову допомогу.

- Нам, ветеранам війни, завжди приємно, коли наш подвиг пам'ятають і шанують. Хочеться побажати молодим, щоб вони не забували своєї історії, цінували та берегли свою батьківщину, свою мову. Залишайтеся українцями, розвивайте свою країну, будьте чесними та правдивими перед собою і людьми, - сказав Микола Гречко.