Запоріжці відзначили День Перемоги в парку Перемоги

09.05.2019 15:40

Сьогодні в Запоріжжі проходять загальноміські заходи, присвячені 74-й річниці Перемоги над нацизмом. Головною подією стали народні гуляння, організовані в парку Перемоги, які проходили з 10 ранку.

Святковий захід в парку Перемоги відвідали тисячі запорожців і гостей міста. Захід стартував урочистим проходженням ветеранів, які взяли участь у покладанні квітів до стели з орденами в парку Перемоги. Квіти до стели поклали також представники обласної та міської влади, керівники підприємств.

Ветеранів запросили подивитися концертну програму за участю кращих творчих колективів і виконавців Запоріжжя.

Прозвучали вітання від керівництва міста та області. Від імені запорізької влади до присутніх звернувся заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров.

- Наші шановні ветерани не шкодували своїх життів і дали нам можливість жити, розвиватися і розвивати місто Запоріжжя. І сьогодні ми говоримо їм найсильніші слова подяки. Я, як представник молодого покоління, кажу, що ми цінуємо, пам'ятаємо, любимо та шануємо їх. Сьогодні бажаємо їм величезного здоров'я. Я впевнений, що наша історія, наша пам'ять служить найкращим прикладом для нас, щоб навчитися цінувати мир і чисте небо над головою, - сказав Анатолій Пустоваров.

Протягом свята в парку Перемоги грав духовий оркестр. Для ветеранів накрили стіл з частуваннями. Також кожен бажаючий міг спробувати солдатську кашу. Тематичну концертну програму презентували творчі колективи Запоріжжя. Працювали майстер-класи з декоративно-прикладного мистецтва, тематичні майданчики, виставка дитячих картин та робіт народних майстрів. Пройшов футбольний турнір за участю дитячих футбольних команд.

У парку Перемоги також розгорнули стилізовану локацію, яка відтворила військовий табір часів Другої світової війни. Тут була представлена військова техніка тих років. Серед них легендарна «катюша», зенітна гармата, автомобілі військових років. Також була організована виставка ретро-автомобілів, з якими могли сфотографуватися всі охочі.