1000 нових контейнерів для ТПВ та 6 сміттєвозів - результати виконання Меморандуму, підписаного міською владою

10.05.2019 11:25

У червні минулого року між виконавчим комітетом Запорізької міської ради і ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» був підписаний Меморандум. Головна мета документа - поліпшення якості послуг з вивезення твердих побутових відходів. Для цього підприємство взяло на себе ряд зобов'язань. Зокрема вони стосувалися придбання додаткових контейнерів для сміття, а також спеціалізованих автомобілів.

З моменту підписання Меморандуму пройшло 10 місяців. Генеральний директор ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» Ігор Бурчак розповів про виконання підприємством взятих на себе зобов'язань.

- За цей час ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» придбало 6 сучасних сміттєвозів. Всі вони вже успішно працюють. Також закуплено понад тисячу нових контейнерів для сміття, які встановлені у дворах багатоповерхівок, - зазначив Ігор Бурчак.

На підприємстві зазначають, що спочатку планували придбати частину контейнерів, які призначені для роздільного збору сміття. Однак від цієї ідеї вирішено тимчасово відмовитися. Замість цього було закуплено більше звичайних металевих сміттєвих баків.

- Підприємство прийняло рішення про придбання додаткових 500 штук оцинкованих контейнерів для твердих побутових відходів через часті випадки вандалізму. Контейнери ламають, палять, більше 200 баків зіпсовано, і відновленню вони не підлягають. Їх довелося міняти на нові, при цьому випадки вандалізму трапляються доволі часто, - повідомив Ігор Бурчак.

При цьому ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» підтримує впровадження роздільного збору твердих побутових відходів у Запоріжжі. Планує разом з комунальним підприємством «Комунсантрансекологія» взяти участь у реалізації пілотного проекту з роздільного збору сміття в Південному мікрорайоні. Однак це потребує багато підготовчої роботи.