Запорізьких медсестер привітали з професійним святом

13.05.2019 16:55

Щорічно 12 травня відзначається Міжнародний день медичної сестри. Сьогодні запорізьких медсестер зібрали в стінах палацу культури «Титан» для урочистого привітання. Нагороди кращим працівникам вручав заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров.

У Запоріжжі понад 4 тис. медичних сестер, які надають допомогу пацієнтам в пологових будинках, дитячих і дорослих лікарнях, поліклініках, стоматологіях. Сьогодні запорізьких медсестер запросили на міський урочистий захід, організований з нагоди Міжнародного дня медсестри.

Гостей свята чекав концерт від кращих творчих колективів Запоріжжя, а також привітання від представників міської влади. Грамоти кращим працівникам вручив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

- Сьогодні ми хочемо щиро подякувати кожній медсестрі, кожному медбратові - за те, що обрали цю професіію, за те, що несуть здоров'я та життя запоріжцям, - сказав Анатолій Пустоваров.

Хоча фактично святу вже більше 150-ти років, тільки в 1974 році було прийнято офіційне рішення святкувати цей день 12 травня. День медичної сестри відзначається з моменту об'єднання сестер милосердя з 141 країни в професійну громадську організацію - Міжнародну раду медичних сестер, яка й прийняла рішення відзначати це свято в день народження знаменитої англійки Флоренс Найтінгейл. Під час Кримської війни (1853-1856 років) вона організувала першу в світі службу сестер милосердя.