У Запоріжжі відбувся звітний концерт дитячої музичної школи № 3

14.05.2019 10:50

У КЗ ім. Глінки відбувся звітний концерт Запорізької музичної школи № 3 «Край мого дитинства». Цей захід - підсумок навчального року, що минає. Концерт викладачі та учні школи присвятили 80-річчю Запорізької області.

Запорізькій музичній школі № 3 10 травня виповнилося 56 років. Щороку вихованці школи беруть участь у різних міжнародних, всеукраїнських, обласних та міських конкурсах, а підсумок своєї роботи показують на щорічному звітному концерті. Як розповіла директор дитячої музичної школи №3 Галина Грецька, цього року підсумковий концерт особливий, він об'єднав вже відомі музичні традиції та нові сучасні напрямки. Також на концерті пролунали авторські твори викладачів школи.

- Новий час вимагає нового підходу в роботі. І тому ми знаходимо нові форми. Плануємо з 1 вересня відкрити школу ді-джейства й естрадне відділення. У звітному концерті ми вже показали номери, що демонструють, чого ми хочемо досягти на цих нових відділеннях. Симфонічний оркестр  у своєму виконанні одного з творів використав електронну музику, ніхто цього не робив. Виступив ансамбль гітаристів «Волоські горішки», добре відомий в нашому місті. Ми їх першими зарахуємо на естрадне відділення, - сказала Галина Грецька.

Привітати юних музикантів прийшов заступник міського голови Анатолій Пустоваров. Він високо оцінив роботу школи та побажав вихованцям нових досягнень і перемог.

- Дуже радий, що наші талановиті діти демонструють свої таланти на найголовнішій сцені області. До школи ходять більше 300 дітей, і це означає, що наші діти продовжують обирати культуру, мистецтво, творчість. Це вселяє віру в те, що у нас є майбутнє. Я сьогодні вітаю всю громаду з тим, що у нас такі талановиті діти. Музичну школу ми будемо продовжувати розвивати. На цей рік заплановано багато ремонтів, придбання музичних інструментів та меблів. Хочу висловити величезну подяку викладачам і батькам, які закладають цей фундамент культури в наше підростаюче покоління, - зазначив Анатолій Пустоваров.

Сьогодні в школі музичному мистецтву навчається 360 учнів віком від 3-х років, з дітьми займаються 77 педагогів. Тут працює 6 відділів, а також вечірнє і підготовче відділення.