Запорізьким підприємцям нагадали про правила працевлаштування працівників

14.05.2019 15:15

У Запоріжжі відбувся семінар з представниками малого та середнього бізнесу, які працюють на території Комунарського та Шевченківського районів міста. Тема семінару: «Соціальний діалог стосовно дотримання законодавства про працю, своєчасної виплати заробітної плати та її легалізації».

У семінарі взяли участь представники міських органів фіскальної служби, Пенсійного фонду, управління з питань праці, служби зайнятості, представники районної влади, малого та середнього бізнесу.

Обговорювали актуальні проблеми ведення власної справи, серед яких основною є тіньова зайнятість (використання праці найманих працівників без укладання трудового договору, виплата неофіційної заробітної плати), додержання мінімальних гарантій в оплаті праці, своєчасна та у повному обсязі оплата праці найманих працівників. У Запоріжжі питання детінізації зайнятості населення й легалізації заробітної плати на підприємствах, які використовують найману працю,  знаходиться  на особливому контролі органів місцевого самоврядування, оскільки стосується прав та гарантій жителів міста.

У ході семінару фахівці вищезазначених відомств роз’яснили роботодавцям головні законодавчі аспекти про дотримання трудового законодавства, оподаткування фонду оплати праці працівників на підприємствах міста, порядок здійснення доплати до мінімального страхового внеску, правові підстави для проведення контролю за додержанням законодавства про працю, фінансування страхувальників для матеріального забезпечення застрахованих осіб у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, доцільність укладання колективних договорів тощо.

За підсумками семінару учасники зустрічі домовились об’єднати зусилля для соціального партнерства, спрямованого на розвиток Запоріжжя.