У Запоріжжі майже 31 тисяча абонентів повірили лічильники гарячої води та отримають перерахунок

14.05.2019 16:42

31 травня закінчується термін державної повірки приладів обліку, під час якого концерн «Міські теплові мережі» («МТМ») здійснює перерахунки абонентам безпосередньо за показами їх власних квартирних лічильників гарячої води.

За березень, квітень та першу декаду травня поточного року свої прилади обліку вже встигли повірити майже 31 тисяча абонентів.

- Абоненти, які зробили держповірку до 25 числа минулого місяця, вже отримують в платіжках за квітень нарахування за показами власних квартирних лічильників гарячої води. Ми вкотре попереджуємо абонентів, які своєчасно не виконають вимоги Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність» і не повірять свої квартирні лічильники до 31 травня, що в платіжках за червень послугу з гарячого водопостачання вже доведеться сплачувати за нормами, - зазначила виконуюча обов’язки директора зі збуту концерну «Міські теплові мережі» Олена Діленко.

У концерні «МТМ» нагадують: тим абонентам, які впродовж трьох кварталів минулого року ігнорували заклики концерну щодо необхідності державної повірки їх власних квартирних лічильників, у платіжках за грудень та січень вартість гарячої води нараховано за нормами споживання (3,9 куба) та кількістю зареєстрованих у квартирі осіб. До 31 травня такі абоненти мають змогу здійснити державну повірку та отримати перерахунок.

Відповідно до рішення НКРЕКП, з 1 січня 2018 року повірка та ремонт лічильників гарячої води проводяться за кошти споживачів.

Запоріжці мають можливість самостійно обрати підприємство, що має ліцензію на державну повірку квартирних приладів обліку.  Вартість повірки одного квартирного лічильника гарячої води в середньому по місту становить до 100 гривень. А вартість повірки переносною установкою безпосередньо в квартирі – до 300 гривень.

Силами концерну «МТМ» квартирні лічильники гарячої води можна повірити за наступними адресами:

  • Олександрівський район - вул. Поштова 163, вул. Св. Миколая, 79-а;
  • Заводський район - вул. Фундаментальна, 3;
  • Комунарський район - вул. Парамонова,19, вул. Новокузнецька, 12;
  • Дніпровський район – вул. Дудикіна, 11;
  • Вознесенівський район – бульвар Гвардійський, 135-а, вул. Сталеварів, 1, вул. Адмірала Нахімова, 4;
  • Хортицький район - вул. Новгородська, 15;
  • Шевченківський район - вул. Цитрусова, 9.

Заявки на опломбування квартирних лічильників гарячої води приймає також контакт-центр «15-80».