Фестиваль ZOUND Festival обіцяє у Запоріжжі 40 годин електронної музики нон-стоп

15.05.2019 16:43

Сьогодні, 15 травня, у запорізькому Туристичному інформаційному центрі пройшла прес-конференція, присвячена проведенню у Запоріжжі фестивалю електронної музики ZOUND Festival.

ZOUND Festival, який за своїм розмахом обіцяє стати головною музичною подією цього літа, пройде 5 і 6 липня на території аеродрому Широке, поблизу траси Запоріжжя-Дніпро, за 18 км від центру Запоріжжя і за 67 км від сусіднього Дніпра. Як розповів заступник Запорізького міського голови Анатолій Пустоваров, після спілкування з організаторами фестивалю міська влада обрала широкинський аеродром як найоптимальнішу локацію настільки масштабного заходу.

- Коли ми побачили технічний райдер фестивалю, то одразу зрозуміли, що на каскаді фонтанів «Райдуга» цей захід проводити не можна, бо мегатонни звуку можуть примусити вібрувати навколишні будинки. До того ж фестиваль електронної музики має цілодобовий формат, і це не сподобається навколишнім мешканцям. А ми хочемо, щоб цей масив сучасної музики радував, а не турбував запоріжців. Досвід проведення фестивалю «Музика і небо» на аеродромі в Широкому показав, що формат фестивального містечка на відкритому просторі – найбільш оптимальний. Міська влада, як співорганізатор фестивалю на місці, потурбується, щоб цей захід став цікавим, безпечним і комфортним для запоріжців і гостей міста, - наголосив Анатолій Пустоваров.

Також заступник міського голови відзначив, що до фестивального майданчика буде організовано трансфер – про пункти відправлення, кількість і розклад руху маршрутних автобусів буде повідомлено напередодні події.

Директор громадської організації «Запоріжжя. Платформа Спільних Дій» Ірайсат Магомедалієва, як представник генерального партнера ZOUND Festival, запевнила, що з боку Запоріжжя не було сумнівів з приводу того, чи приймати цей фестиваль у Запоріжжі. Адже наше місто, завдяки гучним подіям, як, наприклад, нещодавньому джазовому фестивалю, лише набирає балів як культурно орієнтований обласний центр. Організатори ZOUND Festival – київська компанія qievdance – підтвердили: щойно з’явився анонс, фестивалем електронної музики у Запоріжжі зацікавилися меломани з усієї України і почали гуртуватися для поїздки сюди.

«Арифметика» ZOUND Festival вражає: 2 дні, 2 ночі, 2 сцени, 20 артистів (з них десяток – реальні зірки світової електронної музики ATB, Sander van Doorn, Oliver Huntemann, Booka Shade, Omnia), 40 годин музики в режимі нон-стоп, близько 15 тисяч глядачів. Дійство почнеться 5 липня о 19.00 і завершиться 7 липня о 6.00.

Організатором музичної події виступає відома київська компанія qievdance, яка за 15-річну історію свого існування привозила в Україну світових зірок Avicii, Tiesto, Fatboy Slim, David Guetta, The Chemical Brothers і влаштувала більше 50 гучних івентів.