Вишиванка - бренд запорізького муніципального транспорту

16.05.2019 15:13

З 2016 року вишиванка стала брендом запорізького муніципального транспорту. Автобуси, трамваї та тролейбуси Запоріжжя - єдині в Україні, прикрашені вишиваним орнаментом.

Три роки назад у Запоріжжі розпочалася реалізація програми розвитку міського громадського транспорту, розробленої за дорученням міського голови Володимира Буряка. За кошти міського бюджету оновлюється рухомий склад КП «Запоріжелектротранс», працює програма «Запорізький трамвай». Нові автобуси, тролейбуси та трамваї прикрашає вишиваний орнамент. Дизайн корпоративного бренду розроблений фахівцями КП «Запоріжелектротранс». Як виникла ідея вишитого бренду розповів начальник трамвайного депо №1 КП «Запоріжелектротранс» Олексій Шатохін.

- Вишиванка - наш національний символ. У 2016 році, коли було розпочате виробництво наших запорізьких вагонів, був розроблений макет, кольорова гамма. З того часу будь-який комунальний транспорт - трамваї, тролейбуси, автобуси, який ми закуповуємо, отримуємо або капітально ремонтуємо, прикрашає корпоративний вишиваний орнамент. В Україні наш муніципальний транспорт єдиний з таким брендуванням. Хочу відзначити, що на Всеукраїнській конференції корпорації «Укрелектротранс» наш бренд був відзначений як один з найгарніших та найбільш національний. Сьогодні на честь Дня вишиванки на лінію вийшли всі вагони з орнаментом, окрім тих, які знаходяться на плановому технічному обслуговуванні, - розповів Олексій Шатохін.

Блакитний колір використовується на автобусах,на електротранспорті - переважно червоний. На сьогоднішній день на лінії виходять 24 трамвайних вагони, прикрашені вишиванками. Зараз триває збірка 8-го трамваю в рамках програми «Запорізький трамвай», по завершенню він також буде прикрашений корпоративним орнаментом.