Запорізькі школярі демонструють високі результати в олімпіадах і конкурсах

30.08.2017 12:40

Департаментом освіти і науки Запорізької міської ради перед початком нового навчального року підведено підсумки діяльності у минулому 2016-2017 навчальному році, в тому числі щодо результативності роботи з талановитими й обдарованими учнями за результатами їх участі у різних інтелектуальних змаганнях – олімпіадах і конкурсах.

Рішучі кроки міської влади щодо суттєвих змін у фінансуванні освітньої галузі не могли не позначитися на якісних показниках ефективної роботи навчальних закладів.

Відзначається позитивна динаміка результативності виступів учнів шкіл міста в інтелектуальних змаганнях. У липні 2017 року школярі України здобули 3 золоті, 6 срібних та 5 бронзових медалей на трьох міжнародних учнівських олімпіадах – з хімії, математики і фізики. Змагання з хімії проходили в таїландському місті Накхонпатхом, олімпіада зібрала 300 учасників із 78 країн світу. Українська команда повернулася з чотирма медалями. "Срібло" – у випускника Запорізького багатопрофільного ліцею № 99 Миколи Авраменка та ще двох учасників змагань, четвертий переможець виборов бронзову медаль. Вперше за останні роки запорізький ліцеїст серед найкращих знавців хімії в світі.

У 2016-2017 навчальному році в обласних етапах Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів взяли участь 798 учнів міста, з яких визнано переможцями 520 школярів. У складі команд учнів Запорізької області у ІV-ому (державному) етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів брали участь 82 школяра міста. Визнано переможцями – 41 із 47 по області, що на 3 більше ніж у минулому році. Команди Запорізьких школярів вибороли право бути кращими в Україні, демонструючи глибокі знання з хімії, української мови та літератури, економіки, інформатики, англійської мови, екології, інформаційних технологій, історії України, фізики на ІV (державному) етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад.

Учні Авраменко Микола ( Запорізький багатопрофільний ліцей № 99) та Савченко Владислав (Запорізький ліцей "Логос") стали переможцями 51-ї Мєндєлєєвської олімпіади з хімії в місті Астана ( Республіка Казахстан).

У ІІ (обласному) етапі конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН взяли участь 481 учень 8-11 класів міста Запоріжжя, з них визнано переможцями 252 учні ( на 30 більше ніж у минулому році). У ІІІ (державному) етапі конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН взяли участь 41учень, визнано переможцями 24 учні міста із 30 по Запорізькій області.

Переможцем у двох конкурсах ІІІ (державного) етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН став учень Запорізького технічного ліцею Чередніченко Олександр, який зайняв І місце у Науковому відділенні технічних наук, секції «Електроніка та приладобудування» та ІІ місце у Науковому відділенні фізики та астрономії, секції «Аерофізика та космічні дослідження».

У минулому навчальному році найбільше переможців державного рівня підготували: Запорізький багатопрофільний ліцей № 99 – 9 переможців олімпіад та 4 переможці конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН; Запорізька гімназія № 28 має 8 переможців олімпіад та 4 переможці конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН; Запорізький ліцей "Логос" підготував 5 переможців олімпіад та 1 переможця конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН.

Переможцем Міжнародної конференції молодих вчених "ICYS" (Німеччина, секція "Інженерія") став випускник Запорізького технічного ліцею Музиченко Микола. Учні Запорізького технічного ліцею у Всеукраїнському чемпіонаті FLL "Робототехніка" Всеукраїнського етапу Міжнародного конкурсу науково-технічної творчості школярів (м. Київ) вибороли І командне місце в номінації "Дослідження".

Рейтинг шкіл за результатами ІІІ (державного) етапу МАН:

1.Запорізький технічний ліцей - 20 балів,

2.Запорізька гімназія №28 - 12 балів,

3. Запорізький багатопрофільний ліцей №99 - 10 балів,

4. Запорізький ліцей №105 - 7 балів

Рейтинг шкіл за результатами ІV(державного) етапу олімпіад

1.Запорізький багатопрофільний ліцей №99 -27 балів

2.Запорізький ліцей "Логос" - 13 балів

3. Запорізька гімназія №28 - 11 балів

4. Запорізька суспільно-гуманітарна гімназія №27 - 7 балів