У Запоріжжі адмінкомісія притягла до відповідальності близько 30 правопорушників

16.05.2019 17:20

Сьогодні, 16 травня, відбулося засідання адміністративної комісії при виконавчому комітеті Запорізької міської ради під головуванням заступника голови комісії, юриста департаменту правового забезпечення міськради Віктора Низовцева.

Члени адмінкомісії визнали винними двох громадян у тому, що вони знаходилися на робочому місці в нетверезому стані – їх зобов’язали сплатити штраф у розмірі 85 гривень. Ще двох запоріжців визнано винними, але відповідальність обмежили усним зауваження, у тому, що невчасно зареєстрували новонароджених дітей.

У двох випадках адмінкомісія, розглянувши справи про неправдивий виклик поліції, визнала відповідачів невинними, а їх звернення до поліції - цілком виправданими.

Як зазвичай, більшість протоколів стосувалася порушення правил благоустрою. Детальний розгляд членами адмінкомісії справ кількох відповідачів показав, що протоколи на них були складені неналежним чином або ж їх дії не містили правопорушень. Але загалом було доволі багато випадків несвоєчасного прибирання та захаращення прибудинкової території біля об’єктів торгівлі, багатоповерхівок та в приватному секторі, проведення земельних та будівельних робіт у місцях загального користування без дозвільних документів, стихійної торгівлі у невстановлених місцях. Порушники мусять протягом 15 діб сплатити штрафи від мінімального (340 гривень) до максимального (1700 грн). У разі несвоєчасної сплати сума штрафу подвоюється.

У ході розгляду справ відповідачі–представники підприємств, на яких було складено протоколи за несвоєчасне прибирання та захаращення прилеглої території, аргументували на свою користь тим, що мешканці приватного сектора або стихійні торговці регулярно зносять своє сміття на їхню територію. Щоб уникнути адміністративної відповідальності в таких випадках, треба вчасно прибирати власну територію і документувати факти підкидання сміття, розміщувати оголошення про матеріальну відповідальність порушників.