Володимир Буряк закликав запоріжців підтримати «Металург» на шляху до Першої ліги

17.05.2019 11:52

Міський футбольний клуб «Металург» здобув чергову впевнену перемогу у Другій лізі чемпіонату України з футболу. Запоріжці 16 травня виграли 5:0 в одеської «Реал Фарми». Це стало впевненим кроком запорізької команди до Першої ліги. Попереду ще кілька важливих матчів. Але зараз запоріжці мають всі шанси, щоб вже в наступному сезоні виступати у Першій лізі. Адже головний конкурент у боротьбі за друге місце втратив залікові бали.

Одразу після матчу перемогу запоріжців на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» прокоментував міський голова Володимир Буряк:

«Щойно повернувся зі стадіону «Славутич Арена».

МФК «Металург» здобув вражаючу перемогу, вигравши в «Реал Фарми» з рахунком 5:0!

Коли я ініціював рішення про відродження "Металурга", дехто вважав, що великий футбол у місто вже ніколи не повернеться. Зараз "Металург" вийшов на друге місце в своїй групі Другої ліги. І я ще раз переконався, що рішення було вірним.

Попереду - важлива гра з «Миром», яка відбудеться в понеділок на "Славутич Арені", тож приходьте і разом підтримаємо нашу команду.

Наша мета - Перша ліга! Вірю в успіхи запорізького футбольного клубу!»

Нагадаємо, футбольний клуб «Металург» (Запоріжжя) припинив своє існування в 2015 році через відсутність спонсорів. Протягом півтора року міська влада займалася відродженням великого футболу в нашому місті. Пророблялися різні варіанти, проводилися зустрічі в ФФУ. В результаті була вироблена оптимальна модель - створення міського футбольного клубу. Саме таке рішення прийняв міський голова Володимир Буряк.

На початку травня 2017 року міський голова заявив про плани міської влади створити міський футбольний клуб «Металург». На сімнадцятій сесії міської ради КП «Центральний стадіон» було перейменовано в комунальне підприємство «Міський футбольний клуб «Металург». Завдання оновленого комунального підприємства - не лише утримання спортивних споруд (стадіону «Славутич Арена», спортивної бази на Великому Лузі), але й забезпечення участі футбольного клубу в чемпіонаті України з футболу.

Коментуючи прийняття такого рішення, міський голова Володимир Буряк тоді сказав:

- У нас є дитяча футбольна школа, яку місту вдалося зберегти. Відродивши футбольний клуб, ми створимо можливість для вихованців цієї школи грати в футбол у своєму місті, запоріжці зможуть вболівати за своїх земляків, а не за команди з інших міст. Головне, що «Металург» (Запоріжжя) ніколи більше не зникне з футбольної карти України. Клуб не буде залежати від наявності спонсорів, адже він належатиме міській громаді. Сьогодні ми зробили перший крок до створення в Запоріжжі муніципальної футбольної команди. Дякую всім, хто підтримав це рішення.

Зазначимо, у сезоні 2017-2018 років «Металург» успішно грав в аматорській лізі чемпіонату України. Сезон 2018-2019 років команда розпочала вже у Другій лізі. Її очолив відомий український тренер Олег Таран. Команда посилилася досвідченими гравцями. Провела серію переможних ігор та загалом успішно грає протягом сезону. Тепер у запоріжців є всі шанси потрапити до Першої ліги.