Запорізьке мистецтво представили на Всеукраїнській виставці в Києві

17.05.2019 12:33

Представники культури та мистецтва Запоріжжя взяли участь у першому Всеукраїнському проекті з обміну досвідом художників та майстрів народного мистецтва з усіх регіонів України – «Українське декоративне мистецтво. Традиції. Інновації». Роботи кращих запорізьких митців експонуватимуться в Києві протягом двох місяців.

В рамках нового Всеукраїнського проекту Запоріжжя представило понад 200 кращих робіт 55 талановитих митців міста з різних видів декоративного мистецтва. На виставці під назвою «Запорізький край. Декоративне мистецтво. Традиції. Новації» експонуються всі види народного мистецтва, які завжди були поширені на запорізькій землі: вишивка, витинанка, малярство, ткацтво, соломоплетіння, різьблення по дереву, писанкарство, гончарство, флористика, народна іграшка.

Всеукраїнський проект започаткований Національним музеєм українського народного декоративного мистецтва м. Києва. Арт-проект розрахований на кілька років, він носить назву «Українське декоративне мистецтво. Традиції. Інновації». Основна мета – презентація сучасного стану декоративного мистецтва  різних областей України. Це - визначна культурна подія, створена для обміну досвідом художників та майстрів народного мистецтва від усіх регіонів України.

Місто Запоріжжя – одне з перших учасників даного мистецького проекту. Представники міста взяли участь в урочистому відкритті виставки. Вона є результатом спільної праці Запорізької обласної та міської влади, національних спілок художників та майстрів Запорізької області та Запорізького обласного художнього музею.

Виставка запорізьких робіт  працюватиме у Києві впродовж двох місяців, з 16 травня по 14 липня 2019 року. Під час роботи виставки будуть проходити майстер-класи від запорізьких митців.